ukenru
u-kiyevi-zareyestruvalisya-mayzhe-37-tisyach-pereselentsiv

У Києві зареєструвалися майже 37 тисяч переселенців

 • 149626 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. У Києві зареєстровано понад 37 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які залишили домівки через повномасштабне російське вторгнення. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда, передає УНН.

Цитата

"За більш ніж тиждень кількість зареєстрованих у Києві внутрішньо переміщених осіб збільшилася на понад 10 тисяч людей. На сьогодні у місті 36852 внутрішньо переміщені особи. Найбільше зареєстровано в Дарницькому районі – 6102 людини, Дніпровському – 5833 людини та Оболонському – 4300. У Києві найбільше переміщених осіб із Київської, Донецької та Чернігівської областей. Тобто з тих регіонів, де донедавна тривали або зараз тривають бойові дії", – зазначила Марина Хонда.

Деталі

За її словами, виплата державної допомоги, яка затверджена Постановою Кабінету Міністрів України № 332, за березень та квітень 2022 року буде здійснена усім внутрішньо переміщеним особам, відомості про яких включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

Починаючи з травня 2022 року, така допомога надається внутрішньо переміщеним особам, які перемістилися з територій, де тривають активні дії або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні. Також допомогу отримуватимуть внутрішньо переміщені особи, чиє житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок бойових дій і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат.

Раніше

Як повідомляв УНН, понад 33 тис. вимушених переселенців уже зареєстровано в Києві.

Українські Національні Новини

Київ