ukenru
u-kiyevi-suditimut-shakhraya-yakiy-obitsyav-pratsevlashtuvati-za-50-tisyach-dolariv

У Києві судитимуть шахрая, який обіцяв “працевлаштувати” за 50 тисяч доларів

 • 12294 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Офіс Генерального прокурора направив до суду обвинувальний акт стосовно громадянина, який підбурював за 50 тисяч доларів США посприяти іншому громадянину у призначенні на керівну посаду. Ці кошти він, нібито, мав передати вищим посадовим особам держави як винагороду за призначення, хоча сам мав намір їх привласнити. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Офісу Генпрокурора.

“Офісом Генерального прокурора до Шевченківського райсуду міста Києва направлено обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом шахрайства в особливо великих розмірах та підбурювання до надання неправомірної вигоди особам, які займають особливо відповідальне становище (ч.2 ст.15, ч.4 ст.190, ч.4 ст.27, ч.4 ст. 369 КК України)”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що за даними слідства, громадянин переслідував мету особистого збагачення та видавав себе за впливову особу. Він, шляхом обману та зловживаючи довірою керівника, переконав його у тому, що працює позаштатним радником перших осіб держави, і з ним погоджуються питання про призначення ключових посадовців.

“..Пообіцяв посприяти іншому громадянину у призначенні на посаду керівника одного з науково-дослідних інститутів аграрного сектору. За надання таких «послуг» він зажадав від громадянина 28 тис. грн та 50 тис. доларів США, нібито для передачі їх як неправомірної вигоди вищим посадовим особам держави у якості винагороди за призначення, а в дійсності мав намір привласнити ці кошти”, - вказано у повідомленні.

Повідомляється, що під час отримання частини хабара у сумі 50 тисяч доларів США особу затримали правоохоронці.

Вказано, що досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювалося головним слідчим управлінням СБУ.

Нагадаємо, у Києві викрили “ріелтора”, яка здавала клієнтам неіснуючі квартири.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП