ukenru
u-kiyevi-suditimut-dvokh-politseyskikh-za-khabar-u-60-tis-dolariv

У Києві судитимуть двох поліцейських за хабар у 60 тис. доларів

 • 12221 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Слідчі скерували до суду обвинувальний акт відносно двох співробітників ГУНП у місті Києві, які підозрюються в отримані неправомірної вигоди та пособництві при наданні хабара. Про це УНН повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

"До суду скеровано обвинувальний акт відносно двох поліцейських ГУ Нацполіції в Києві. Працівник Оболонського управління поліції обвинувачується в вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України), його колега з Солом’янськго управління поліції – в пособництві в наданні неправомірної вигоди службовій особі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що 2 вересня 2019 року працівник Оболонського управління поліції ГУ Нацполіції в місті Києві зупинив громадянку за підозрою у придбанні наркотичних речовин. Оглянувши її речі без складання будь-яких процесуальних документів він виявив наркотичні речовини.

Правоохоронець висунув дівчині вимогу про надання йому 60 тисяч гривень неправомірної вигоди за невжиття заходів. Затримана повідомила про це свого хлопця, який передав інформацію знайомому працівнику Солом’янського управління поліції.

Поліцейський пообіцяв вирішити питання, отримав кошти та передав їх колезі з Оболонського управління поліції.

Обох правоохоронців було затримано з предметом неправомірної вигоди.

Нагадаємо, на Львівщині викрили чоловіка, який видавав себе за співробітника Служби безпеки України, і отримав 5 тисяч доларів хабара за призначення на посаду в СБУ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП