ukenru
u-kiyevi-startuvala-produktova-programa-food-for-good-zapochatkovana-amerikanskimi-blagodiynikami-v-ukrayini

У Києві стартувала продуктова програма Food For Good, започаткована американськими благодійниками в Україні

 • 246981 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. У столиці відбулося відкриття продуктової програми Food For Good, започаткованої для допомоги у вирішенні гуманітарних, соціальних, економічних та гуманітарних проблем в Україні, передає УНН.

На одному зі складів у Києві відбулося відкриття продуктової програми Food For Good. Волонтери фонду "Союзники світу" розповсюджуватимуть продуктові набори серед вимушених переселенців та жителів найбільш постраждалих від війни населених пунктів.

У день старту програми було підготовлено продуктових пакунків на тисячу сімей.

Пакунки наповнюють найнеобхіднішими продуктами українського виробництва.

"Це гречка, м'ясні консерви, засоби гігієни, кава, чай, а також супи швидкого приготування", - розповів заступник голови фонду "Союзники світу" Андрій Баскаков.

У перші дні повномасштабної війни на заклики про допомогу одним із перших відгукнувся доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри офтальмології НМАПО ім. П.Л. Шупика Сергій Риков.

"Коли Ігор (Ігор Петіха, голова фонду "Союзники світу" - ред.) зателефонував і сказав, що у них на складі є дуже багато медичних препаратів, і вони не знають від чого, кому віддавати, то ми зробили волонтерський набір, взяв я лікарів своїх молодих, і вони розібрали ті ящики. Звичайно, офтальмологічного мало було, але зрозуміло було, що це для травматологів, тому поїхало в різні місця за призначенням", - сказав доктор медичних наук, професор Сергій Риков.

Доповнення

Особливість проекту Food For Good полягає у тому, що він покликаний не лише безпосередньо надати допомогу продуктами харчування, а й підтримати економіку України, адже продукти закуповуються та виготовляються в нашій країні коштом американських донорів. Тим самим програма допомагає ще й забезпечити українців робочими місцями.

Ініціатором започаткування програми виступила Аксенія Крупенко, етнічна українка, співзасновник американського гуманітарного фонду «Revival Foundation». Вона прибула в Україну влітку разом з партією, зібраною американськими благодійниками, – допомогу доставили до Варшави 13 літаками, а потім доправили з Польщі вантажівками та потягами.

Волонтери «Союзників світу», ризикуючи своїм життям, працюють з початку повномасштабної війни в Україні на гуманітарному фронті, особисто розвозять гуманітарну допомогу в найбільш критичні регіони України, розуміючи як патріоти держави, на скільки кожна коробка гуманітарної допомоги полегшує страждання наших співвітчизників. Аксенія Крупенко продовжує активну діяльність з американськими донорами в США, які вірять в перемогу України, які захоплюються українцям і розуміють, що в Україні час – це життя.

Українські Національні Новини

Суспільство