ukenru
u-kiyevi-skazhene-koshenya-vkusilo-zhinku

У Києві скажене кошеня вкусило жінку

 • 28585 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. У Дарницькому районі Києва зафіксовано випадок сказу у кошеняти, тварина вкусила жінку. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ГУ Держпродспоживслужби у столиці.

"За інформацією Об’єднання ветеринарної медицини в місті Києві, 31 грудня 2020 року до відділу по боротьбі зі сказом тварин звернулась мешканка Дарницького району. Вона доставила труп безпритульного кошеня, яке вкусило її напередодні", - вказали у відомстві.

З’ясовано, що протягом двох тижнів жінка підгодовувала безпритульну кицьку і її кошеня віком приблизно 5-6 місяців на території своєї дачної ділянки, де також утримується собака. "29 грудня кошеня напало на собаку, при спробі його відігнати, тварина вкусила жінку", - додали у службі.

У період з 29 по 31 грудня, як зазначається, кошеня перебувало на території дачної ділянки, "погіршення апетиту та проявів невластивої поведінки не відмічалось". "Вранці, 31 грудня господиня виявила, що тварина померла. У той же день потерпіла звернулась за отриманням антирабічної допомоги до травмпункту", - зазначили у відомстві.

"Дослідження на сказ засвідчило свічення, характерне для сказу тварин", - повідомили у службі.

Про встановлення захворювання на сказ повідомлено Київську міську державну адміністрацію та вживаються заходи щодо його ліквідації.

Додамо, сказ – гостре інфекційне захворювання. Сказ може передаватись людині чи тварині не лише через укус, а також і при ослиненні. Сказ вражає центральну нервову систему, супроводжується паралічами і завжди закінчується смертю. 

На Київщині торік було щеплено проти сказу понад 150 тис. тварин.

Українські Національні Новини

Суспільство