ukenru
u-kiyevi-pokazhut-premyeru-komichnoyi-operi-gaetano-donitsetti-dzvinochok

У Києві покажуть прем’єру комічної опери Гаетано Доніцетті "Дзвіночок"

 • 11187 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. У національній опереті України 24 та 25 лютого представлять комічну оперету Гаетано Доніцетті "Дзвіночок" у постановці молодого режисера Віталія Пальчикова, передає УНН з посиланням на прес-службу театру.

Як зазначили у театрі, опера-фарс "Дзвіночок" потішить публіку атмосферою старовинного італійського подвір'я, наповненого веселою, легкою музикою. Глядачі розмістяться за столиками, а перед ними буде розігране динамічне і кумедне дійство із дотепними жартами і несподіваними перевтіленнями крізь які, за режисерським задумом, проглядатиметься і філософський підтекст.

"До постановки цієї всесвітньо відомої опери мене запросив художній керівник Київського театру оперети, Богдан Струтинський. Я вдячний йому за те, що мені пощастило потрапити у високопрофесійний колектив. Опера "Дзвіночок" – цікава творча пропозиція. Щоб дослідити матеріал, я певний час спостерігав за роботою аптеки в одному із спальних районів Києва. Можу сказати, що це окремий світ нашого міста, який розташовується просто поряд – на міському подвір'ї. Це світ, складений із усіляких історій, іноді трагічних, а іноді комічних, іноді таких, які навіть складно уявити. Ми спробували відтворити цей світ на сцені театру у фойє Національної оперети. Щоправда, наша аптека старовинна і знаходиться на італійському подвір'ї, але історії можуть здатися глядачеві трішечки схожими на сучасні. Та це й не дивно, адже люди багато в чому залишаються такими ж, як і сто чи двісті років тому...", - зазначив режисер Віталій Пальчиков.

За словами художнього керівника театру оперети Богдана Струтинського, постановка "Дзвіночка" давно була в планах театру, але час, коли задуми втілилися в життя, прийшов саме зараз.

"І, певно, це знаково, адже наразі у світі спостерігається сплеск неймовірного інтересу до класичної музики і, особливо, до оперети та опери. Працюючи над виставою, ми звернулися до першоджерела, тобто сюжету, написаного самим Доніцетті, для якого родинні цінності були понад усе. Наша трактовка йде у розрив із традиційним представленням головного героя, котрий був об’єктом знущань і висміювання: на нашій сцені він представлятиме людину, яка "розривається" між професійним обов’язком та особистим життям. Тому можна стверджувати, що це перша європейська версія авторського оригіналу Гаетано Доніцетті", - розповів Б.Струтинський.

Зазначимо, що 23 лютого о 17:20 у фойє театру пройде зустріч представників ЗМІ з генеральним директором-художнім керівником Національної оперети, н. а. України Богданом Струтинським, режисером-постановником, режисером Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва Віталієм Пальчиковим, диригентом-постановником, з.а. України Оксаною Мадараш.

Як повідомляв УНН, у Київському національному академічному театрі оперети 9 та 10 лютого відбулася прем’єра франко-українського балету з елементами хіп-хопу "Переміщення/ Motion" у постановці французького хореографа Браїма Бушелагема.

Українські Національні Новини

Суспільство