ukenru
u-kiyevi-pochali-demontazh-banera-z-budinku-profspilok

У Києві почали демонтаж банера з Будинку профспілок

 • 15151 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Сьогодні почався демонтаж банера з київського Будинку профспілок, передає кореспондент УНН.

На фасаді будівлі банер площею 5 тис. кв.м знаходиться з весни 2014 року. Його планують демонтувати сьогодні, 30 травня, до кінця дня. Роботи проводяться фахівцями монтажниками-висотниками.

На фасаді будівлі замінили облицювальну плитку. Раніше, до пожежі, була використана плитка "травертин", яка поставлялася з Вірменії. Цей матеріал не призначений для тривалої експлуатації, оскільки з часом починає обсипатися. Замість "травертину" використали керамограніт. Він стійкий до вологи і погодних умов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні почнуть демонтаж банера з київського Будинку профспілок

Новий фасад світло-бежевого кольору. При ремонті використовували утеплювач, також поставлені нові вікна, які з зовнішнього боку відбивають світло, а з внутрішньої - тримають тепло. Загальний дизайн фасаду не змінився.

Зараз тривають внутрішні роботи. Як повідомив прес-секретар Федерації профспілки України Юрій Работа, будівлю планують здати в експлуатацію цього року.

"Певний обсяг робіт вже виконано, а певні роботи ще необхідно зробити відповідно до графіка будівельних робіт. Ми віримо, що це відбудеться (завершення робіт - ред.) до кінця року, але все залежить від будівельників, як вони впораються з завданням", - розповів Ю.Работа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичний Будинок профспілок до Євробачення накрили великим панно

Годинники на даху Будинку профспілки залишаться на своєму місці. Конструкція не матиме кардинальних змін. Зараз вирішується питання з приводу безпосередньо циферблата. За словами Ю.Работи, у цьому питанні планують визначитися найближчим часом.

Нагадаємо, в Києві на Майдані Незалежності в ніч на 19 лютого 2014 року в Будинку профспілок сталася пожежа. Спочатку почав горіти великий телеекран, розташований на стіні будівлі, після чого вогонь перекинувся всередину з 2 по 5 поверх, частина вікон у будинку обгоріла.

Остаточно пожежу вдалося загасити лише о 6:55 ранку 20 лютого 2014 року. Після нейтралізації вогню там було знайдено тіло людини. За даними ДСНС, під час пожежі вдалося врятувати 41 осіб.

Влітку 2014 року розпочався процес ліквідації наслідків пожежі. Повністю відновити Будинок профспілок планували в серпні 2016 року до 25-ї річниці незалежності України. Однак ремонтні роботи тривають.

Українські Національні Новини

Київ