ukenru
u-kiyevi-pobili-vchitelya

У Києві побили вчителя

 • 14955 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. У столичному ліцеї між батьком учня ліцею та вчителем стався конфлікт, в результаті якого працівника навчального закладу з травмами голови та розривом легені госпіталізували до лікарні. Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації поліції Києва.

"До чергової частини Оболонського управління поліції від лікарів надійшло повідомлення про те, що у відділення хірургії доставили чоловіка з травмами голови та розривом легені. За інформацією потерпілого, його побив батько учня школи, у якій він працює", - повідомляють у поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВР підтримала штрафи за булінг у школах

Попередньо встановлено, що напередодні вчитель фізкультури зробив зауваження учню 4-го класу. Хлопець поскаржився батькові, який у ході з’ясування стосунків із педагогом вчинив бійку. Після цього з місця події він втік, але наступного дня разом із адвокатом звернувся до управління поліції для пояснень свого вчинку.

Тимчасово виконуючий обовязки заступника начальника відділу кримінальної поліції Оболонського управління поліції Костянтин Шафієв розповів, що правопорушнику оголошено про підозру та затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України ( затримання уповноваженою службовою особою – ред.).

Слідчі Оболонського УП ГУНП у м. Києві розслідують кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження – ред.) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

На даний час вирішується питання щодо обрання затриманому міри запобіжного заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зарплата науково-педагогічних працівників з 2019 року збільшиться на 20%

В той же час, директор Департаменту освіти і науку Олена Фіданян, коментуючи даний інцидент, підкреслила, що даний вчинок не має жодного виправдання. Побиття вчителя сколихнуло усю педагогічну спільноту столиці.
Сьогодні велика, знана в Україні освітянська громада враз опинилася у стані невпевненості за безпеку свого життя, втрати віри у силу слова та усвідомлення незахищеності перед фізично сильнішим оппонентом, - зазначила Фіданян.

Вона додала, що цей випадок цинічно розтоптав довіру та відкритість вчительства до батьків. Знищуючи довіру в стосунках батьків та вчителів, заручниками цього безглуздя стають діти.

Нагадаємо, учень однієї зі шкіл на південному сході Москви прийшов в школу, озброївшись ножем, і спробував погрожувати вчителям.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП