ukenru
u-kiyevi-pobili-kharkivskogo-antimaydanivtsya-topaza

У Києві побили харківського антимайданівця “Топаза”

 • 15468 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. У Києві група чоловіків побила антимайданівця Гната Кромського на прізвисько "Топаз". Про це журналісту УНН повідомили у прес-службі Служби безпеки України.

Деталі

У соціальних мережах поширюється інформація, що напад скоїла група націоналістів. Наголошується, що до радикального методу вони вдалися, оскільки “Топаз” ігнорував судові засідання у справі про викрадення людини.

У свою чергу Кромський підтвердив напад у своєму Facebook. Деталі щодо інциденту він не надав. Натомість, на кадрах помітно лише травми носа.


Цитата

“При виході з суду на мене скоєно напад, тільки стадом можуть!” - написав чоловік.

У своєму профілі Кромський також написав, що СБУ зняла його з потяга для “примусової доставки до суду”. Як стало відомо згодом, антимайданівця доставили до Дарницького районного суду міста Києва.



Натомість, у пресслужбі СБУ повідомили, що не затримували Гната Кромського.

Нагадаємо

Гната Кромського, на прізвисько “Топаз” затримали 28 березня 2014 року. Йому інкримінували масові заворушення, незаконне заволодіння транспортним засобом та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Рішенням Ленінського районного суду Харкова йому було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, який він порушив.

25 квітня 2014 року “втікача” затримали у Донецьку та відповідно до рішення суду взяли під варту без права внесення застави. Улітку 2015 року Київський районний суд Харкова розпочав розгляд справи стосовно зловмисника.

30 січня 2018 року Київський районний суд Харкова визнав винним “Топаза” в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі в масових заворушеннях і незаконному заволодінні авто. Кромський отримав 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

28 вересня 2018 року Жовтневий районний суд Харкова ухвалив рішення звільнити з місць позбавлення волі антимайданівця Гната Кромського (“Топаза”), засудженого до 8 років позбавлення волі.

21 жовтня 2020 року правоохоронці затримали Гната Кромського. Правоохоронці уточнили, що при перевірці 34-річного чоловіка за інформаційною базою Національної поліції було встановлено, що він розшукується Селидівським відділенням поліції Донецької області з 17 жовтня 2020 року за скоєння низки злочинів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП