ukenru
u-kiyevi-cherez-tumani-zavershilos-babine-lito

У Києві через тумани завершилось "бабине літо"

 • 16505 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. У Києві через тумани завершився період аномально теплої осінньої погоди, так зване "бабине літо". Воно тривало 12 днів і позначилось чотирма температурними рекордами. Про це повідомили в Центральній геофізичній обсерваторії ім.Б.Срезневського, передає УНН.

"Кліматологи Центральної геофізичної обсерваторії із сумом повідомляють, що цьогорічне "бабине літо" у Києві закінчилось у середу, бо його з’їли тумани", - зазначили в установі.

При цьому в обсерваторії додали, що за даними спостережень, у четвер, 24 жовтня, середня добова температура повітря становила +10,5°С, а максимальна піднялась лише до +12,8°С. Такі показники, за даними синоптиків, означають повернення осені до Києва.

При цьому в установі уточнили, що цьогорічне "бабине літо" тривало 12 днів, воно ознаменувалось 4 температурними рекордами.

Кліматологи обсерваторії також визначили, що найкоротшим у XXI столітті "бабине літо" було у 2017 році, коли воно тривало лише 5 днів, а найдовшим торік – 14 днів.

Нагадаємо, згідно з прогнозом Укргідрометцентру, в країні 25 жовтня, утримається туман та найвищий рівень пожежної небезпеки.

В Україні в останні дні жовтня очікують невеликий дощ з мокрим снігом, а також заморозки.

Українські Національні Новини

Київ