u-khmelnytskomu-zafiksovano-vypadok-botulizmu-zhinka-u-vazhkomu-stani

У Хмельницькому зафіксовано випадок ботулізму: жінка у важкому стані

 • 18225 переглядiв

У Хмельницькому жінка літнього віку захворіла на ботулізм після вживання домашніх м'ясних консервів. Пацієнтка у важкому стані в реанімації, їй введено протиботулінічну сироватку.

У Хмельницькому у жінки літнього віку зафіксували випадок ботулізму. Вона перебуває у важкому стані у реанімаційному відділенні лікарні. Про це УНН повідомляє з посиланням на Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб.

"Цьогоріч ботулізм у Хмельницькій області діагностують вперше. Жінка літнього віку перебуває у важкому стані у реанімаційному відділенні Хмельницької інфекційної лікарні", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що попередня причина захворювання - вживання м'ясної консерви домашнього приготування. Лікарі проводять комплекс всіх необхідних заходів, відповідно до протоколу лікування. Зокрема, жінці ввели протиботулінічну сироватку.

Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб нагадав про важливість профілактики ботулізму.

"Перш за все, закликаємо з обережністю вживати овочеву, м'ясну та рибну консервацію. Адже ботулізм — це харчове отруєння, що може призвести до тяжких наслідків. Водночас, у більшості випадків можна уникнути ботулізму, якщо дотримуватися простих харчових правил", - зазначається в повідомленні.

Доповнення

У червні 15 людей потрапили до лікарень із діагнозом ботулізм - переважно після вживання в’яленої риби та домашніх консервів з м’яса.

Популярні

Новини по темі

У Сумах на тлі ракетної небезпеки пролунав вибух

 • 93247 переглядiв

Скільки вступників пройшли на бюджет - відповідь МОН

 • 15397 переглядiв