ukenru
u-khmelnitsku-svyaschenika-pereviryayut-na-koronavirus

У Хмельницьку священика перевіряють на коронавірус

 • 17224 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. На Хмельниччині госпіталізували чоловіка з пневмонією. В нього не підтвердився грип-А, а тест на коронавірус надіслали до Києва. У Хмельницькій міськраді зазначили, що чоловік є священиком. Про це кореспонденту УНН повідомила виконуюча обов'язки заступника директора КП "Хмельницька інфекеційна лікарня" Нінель Марцонь.

Прессекретар Хмельницької міської ради підтвердив, що хворий є священиком. У лікарні підтвердили, що у їхнього пацієнта є пневмонія, однак багато пацієнтів потрапляють до лікарні з пневмонією.

"Тільки по пневмонії сказати, що там коронавірус – ми не можемо. Результати ми відправили (до Києва - ред.). На них ми ще не отримали ніякої відповіді. Хворий взагалі стабільний, там нема ніякої катастрофи… Просто ми відправляємо по алгоритмам дослідження і якщо в нас не підтвердився грип-А – відправляємо далі", - сказала Нінель Марцонь.

Вона додала, що це є необхідним, оскільки коронавірус вже поширився по всьому світу.

"Не було тільки в нас, бо в нас не було тестів. Але, власне, у нас їх і зараз нема, ми на Київ надсилаємо всі зразки. Я не можу сказати, це коронавірус чи ні. Я тільки знаю, що в нього є пневмонія і що це не грип. Але у хворого була більше обструкція вранці. Сатурація була нижче. Зараз вище сатурація. І він почуває себе середньо-важко, ближче до важкого (стану - ред.). Але катастрофи немає. А коли нам підтвердять етіологію – підтвердять її чи не підтвердять – ми будемо знати. Але сказали, що це буде не раніше вівторка", - додала Нінель Марцонь.

З її слів, хворий не вмирає, його стан стабільний. Він не старий, адже коронавірус небезпечний для старшого покоління.

"Хворий себе почуває краще, ніж раніше", - зазначила Нінель Марцонь.

Нагадаємо, у сім'ї з Дніпропетровщини підозра на коронавірус не підтверджується.

Як повідомлялося раніше в УНН, в Україні перевіряють 10 підозр на коронавірус.

Українські Національні Новини

Суспільство