u-khmelnitskomu-zooparku-cherez-skargi-aktivistiv-pereviryat-umovi-prozhivannya-vedmedya-balu

У хмельницькому зоопарку через скарги активістів перевірять умови проживання ведмедя Балу

 • 945229 переглядiв

КИЇВ. 15 серпня. УНН. У Хмельницькому перевірять умови проживання бурого ведмедя Балу в місцевому зоокутку. Адже місцеві житеді та активісти припускають, що тварина утримується в поганих умовах, інформує УНН з посиланням на повідомлення Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

Деталі

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України перевірить дотримання вимог Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження». "На думку екоактивістів та небайдужих хмельничан, ведмідь утримується у неприпустимих умовах", - вказали у Міндовкілля.

Бурий ведмідь проживає у парку імені М. Чекмана. У разі виявлення порушень, тварина буде переміщена у місце, яке відповідає вимогам законодавства, вказали у Міндовкілля.

Національний природній парк «Синевир», як зазначається, уже готовий прийняти ведмедя у свій Центр реабілітації бурих ведмедів. Там зараз проживає 32 особини.

Доповнення

Усього в Україні проживає близько 330 особин ведмедя бурого. Це найбільший зникаючий вид хижака в Україні. Раніше проживав у лісовій і частково степовій зоні. Зараз лише у Карпатах. У 2021 році наказом Міндовкілля затверджений План дій щодо збереження ведмедя бурого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одеський зоопарк відпустив на волю всіх тварин з Херсонщини, окрім тритонів

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Держдепі прокоментували обстріл росіянами цивільного судна

     • 1632924 переглядiв