ukenru
u-khersonskiy-oblasti-okupant-rozstrilyav-podruzhzhya-u-yikhnomu-dvori-prokuratura

У Херсонській області окупант розстріляв подружжя у їхньому дворі - прокуратура

 • 234184 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. У Херсонській області російський військовослужбовець вбив подружжя у власному дворі. Про це повідомляє УНН з посиланням на Херсонську обласну прокуратуру.

Цитата

"За даними слідства, 1 червня у селі міського типу Високопілля невстановлений військовий, з числа армії рф, розстріляв беззбройне місцеве подружжя у їх власному дворі. Від отриманих вогнепальних поранень чоловік та жінка загинули на місці", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Вказані дії суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, які прямо забороняють напади на цивільне населення.
Наразі у кримінальному провадженні вживаються всі можливі та належні заходи для встановлення обставин подій та ідентифікації особи зловмисника.

Херсонська обласна прокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо 

У Херсонській області російські окупанти влаштували нову масову розправу над мирним населенням.

Жителі селища Високопілля Херсонської області змушені виживати без ліків і продуктів, потерпаючи від катувань та репресій з боку окупантів. Внаслідок ворожих обстрілів із "Градів" селище на кордоні з Дніпропетровською областю - без електрики, газу та питної води.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП