u-kharkovi-zatrymaly-kolaboranta-yakyi-dopomahav-rashystam-zombuvaty-zhyteliv-kupianska-pid-chas-okupatsii

У Харкові затримали колаборанта, який допомагав рашистам "зомбувати" жителів Куп’янська під час окупації

 • 24534 переглядiв

СБУ затримала колишнього працівника телекомпанії, який під час окупації Куп'янська став "технічним директором" телепровайдера. Він відключав українські канали та підключав російські, сприяючи поширенню пропаганди.

Служба безпеки та Національна поліція затримали у Харкові ще одного колаборанта який під час окупації Куп'янська підтримав вторгнення рф та обійняв посаду "технічного директора" телепровайдера. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише УНН.

Деталі

Мова йде про колишнього працівника телекомунікаційної компанії з Куп’янська, який після захоплення міста підтримав агресора. За це навесні 2022 року окупанти призначили його "технічним директором" місцевого телепровайдера.

Тоді фігурант одразу розпорядився "відрізати" абонентів від трансляції українських телеканалів та інтернет-послуг. Замість мовників нашої держави колаборант "під’єднав" більшу частину міста та прилеглих селищ до телевізійних ефірів росТБ. У такий спосіб рашисти використовували технологічні можливості місцевого провайдера для масового поширення кремлівської пропаганди серед мешканців громади,

- йдеться у повідомленні.

Після звільнення райцентру колаборант виїхав до Харкова, де намагався уникнути правосуддя, постійно змінюючи адреси орендованих квартир.

Співробітники СБУ розшукали зловмисника і затримали його за місцем тимчасового проживання в обласному центрі.

Крім того встановлено особу його спільника. Ним виявився ще один мешканець Куп’янська, який під час окупації влаштувався "фінансовим директором" місцевого телепровайдера.

Напередодні звільнення громади він втік разом з військами рф на тимчасово захоплену частину території на сході України.

На підставі зібраних співробітниками СБУ доказів затриманому фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує 12 років тюрми.

За цією ж статтею кваліфіковано злочинні дії його спільника, який переховується на тимчасово окупованій частині території нашої держави.

У Херсоні затримали колаборанта, який працював на сальдо19.07.24, 14:27

Популярні

Новини по темі