ukenru
u-kharkovi-politseyskiy-strilyav-v-metro

У Харкові поліцейський стріляв в метро по колегах

 • 15115 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. У Харківському метро поліцейський сектору патрульної поліції Головного управління Національної поліції у Харківській області стріляв у бік спецпідрозділу патрульної поліції ТОР. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу ДБР.

"Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, розслідують обставини стрільби з табельної зброї поліцейським сектору патрульної поліції Головного управління Національної поліції у Харківській області у бік спецпідрозділу патрульної поліції ТОР, що відбулася на станції метро "Наукова" у місті Харкові", - сказано у повідомленні.

За попередньою інформацією, перебуваючи у наряді, правоохоронець близько 2 години ночі, начебто, помітив сторонніх осіб на зачиненій станції метрополітену та викликав наряд спецпідрозділу патрульної поліції ТОР.

Прибувши на місце виклику, спецпризначенці виявили, що поліцейський зачинився в одній із службових кімнат, а коли вийшов з неї — здійснив кілька пострілів з вогнепальної зброї у бік колег.

Під час особистого огляду речей, у поліцейського вилучили речовину, зовні схожу на психотропний засіб.

Відбулося затримання поліцейського в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.

Його дії кваліфіковано за ст. 348 Кримінального кодексу України (посягання на життя працівника правоохоронного органу).

Санкція статті у разі доведення вини, правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Харківської області. Оперативний супровід — Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Нагадаємо, у столиці співробітника поліції викрито в незаконному втручанні в інформаційний портал Національної поліції України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП