ukenru
u-kharkovi-ne-znayshli-vibukhivki-u-285-zaminovanikh-anonimom-obyektiv

У Харкові не знайшли вибухівки у 285 "замінованих" анонімом об'єктів

 • 14797 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. У Харкові поліція перевірила 285 об'єктів через повідомлення про мінування, вибухових пристроїв або вибухонебезпечних речовин не виявлено. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ГУНП в Харківській області.

Інформація про мінування лікарень міста, торговельних центрів, готелів, дитячих садків та житлових будинків надійшла на електронну пошту поліції 18 листопада.

Фахівці обстежили всі зазначені заклади та прилеглу до них територію, евакуювали 827 осіб. Загалом правоохоронці оглянули 285 об’єктів - житлові будинки, заклади охорони здоров'я (серед яких кілька пологових будинки), торгові центри, дошкільні навчальні заклади та готелі. Огляд тривав до 23:50. 

"Під час оглядів місць подій та прилеглих територій вибухових пристроїв або вибухонебезпечних речовин не виявлено. Порушень публічної безпеки та порядку не було. Постраждалих осіб немає", - вказали у поліції.

Слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Нагадаємо, 18 листопада у Києві "замінували" Центральний залізничний вокзал.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП