ukenru
u-kharkovi-cholovika-zasudili-do-dovichnogo-pozbavlennya-voli-za-vbivstvo

У Харкові чоловіка засудили до довічного позбавлення волі за вбивство

 • 12169 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Орджонікідзевський районний суд Харкова засудив до довічного позбавлення волі 31-річного харків'янина, який вбив двох людей, щоб повернути борг. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, передає УНН.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні розбою, подвійного вбивства з корисливих мотивів та замаху на умисне вбивство (ч.4 ст.187, п.п.1, 6 ч.2 ст.115, ч.2 ст.15, п.п.1, 6 ч.2 ст.115 КК України). Його засуджено до найвищої міри покарання - довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

У суді сторона обвинувачення довела, що 2 серпня 2016 року близько 8 години ранку зловмисник переліз через паркан домоволодіння своїх знайомих та з ножем напав на господарів.

Господар (1958 р.н.) отримав 17 ножових поранень, його дружина (1971 р.н.) - 6. Від отриманих ушкоджень чоловік помер, жінку зловмисник добивав цеглиною.

Ще одна жінка (1954 р.н.), родичка потерпілих, з ножовими пораненнями в груди госпіталізована до лікарні. Їй вдалося сховатися від убивці та викликати правоохоронців.

Після вбивства чоловік проник до будинку, однак не зміг там знайти нічого цінного. Він повернувся у двір та зняв з убитих золоті прикраси на загальну суму понад 40 тис. грн. Потім втік.

Як з'ясувалося під час слідства, батько засудженого позичив потерпілому близько 4 тис. доларів США. Невдовзі кредитор помер. Боржник не хотів віддавати позичене і "годував" сина кредитора обіцянками. Тоді син вирішив пограбувати боржника і таким чином забрати борг.

Вирок поки не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження. Наразі на вимогу прокуратури підозрюваний перебуває під вартою.

Нагадаємо, банді грабіжників, яка труїла жертв психотропом, загрожує довічне ув'язнення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП