ukenru
u-kharkivskiy-oblradi-ne-znali-pro-biznes-mistsevogo-deputata-svyatasha-v-okupovanomu-krimu

У Харківській облраді не знали про бізнес місцевого депутата Святаша в окупованому Криму

 • 6082 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Чинне законодавство зобов'язує органи місцевого самоврядування перевіряти факт подачі декларацій депутатів, а не їх зміст. Про це у відповідь на запит УНН повідомили у Харківській обласній раді, коментуючи бізнес місцевого депутата Володимира Святаша в окупованому Криму.

"Законодавством не передбачено ні заведення особової справи на депутатів місцевих рад, які не є посадовими особами місцевого самоврядування або держаними службовцями, ні зберігання документів і використання відомостей, зазначених у деклараціях про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру", - зазначили в облраді.

Нагадаємо, діючий депутат Харківської обласної ради Володимир Святаш за сумісництвом є бенефіціаром компанії "АИС.Крым", діючої на окупованій території України. Ця компанія офіційно визнала Крим за Росією, що не виключає сплату податків з їхнього боку у казну РФ.

Володимир Святаш - батько діючого народного депутата України від групи "Відродження" Дмитра Святаша. Раніше УНН повідомляв, що через компанії Дмитра Святаша та його партнера Василя Полякова в Україні продають заборонені російські автобуси "ПАЗ", виробником яких є завод "санкційного" бізнесмена Олега Дерипаски

Українські Національні Новини

Політика