ukenru
u-khabarovskomu-krayi-rf-zgoriv-dityachiy-nametoviy-tabir-odna-ditina-zaginula

У Хабаровському краї РФ згорів дитячий наметовий табір, одна дитина загинула

 • 10319 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. У понеділок близько 13:37 (20:37 за київським часом) в наметовому таборі на базі відпочинку "Холдомі" в Хабаровському краї Росії сталася пожежа. В результаті інциденту одна дитина загинула. Стан ще трьох залишається дуже важким. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

ГУ МНС по регіону повідомило, що всього на місці знаходилося 189 дітей.

Площа склала близько 240 кв. м. Згоріли 20 з 26 наметів, шість постраждали від вогню.

Джерело в правоохоронних органах повідомило, що працівники бази намагалися самі гасити пожежу і викликали пожежників тільки, коли у них не вийшло її ліквідувати своїми силами.

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за ч. 1 ст. 109 КК РФ ("Заподіяння смерті з необережності") за фактом загибелі дитини 2008 року народження.

Влада Сонячного району Хабаровського краю повідомила, що пожежа ліквідована. На місці НП працюють вісім людей і чотири одиниці техніки. Встановлюються всі обставини події і причини загоряння.

Глава МОЗ Вероніка Скворцова розповіла, що відомство направило своїх фахівців на місце події. Зараз допомога постраждалим надають місцеві лікарі.

Батьки забрали близько 80 дітей з дитячого табору. Ті, за ким ще не приїхали, розміщені в приміщеннях бази, на території ігрових просторів.

Наметовий табір в Хабаровському краї працював без дозволу, повідомив губернатор Хабаровського краю Сергій Фургала.

Українські Національні Новини

Новини Світу