u-kelni-zatrymaly-dvokh-pidlitkiv-yaki-planuvaly-terakt-na-rizdvianomu-yarmarku-odyn-z-nykh-rosiianyn

У Кельні затримали двох підлітків, які планували теракт на різдвяному ярмарку: один з них росіянин

 • 29647 переглядiв

У Кельні двох підлітків, у тому числі громадянина росії, затримали за підготовку теракту на Різдвяному ярмарку. Подробицями поділився міністр внутрішніх справ Герберт Ройль.

У Кельні поліція затримала двох підлітків за підозрою в підготовці теракту. Один з затриманих - громадянин росії. Згідно з даними німецьких правоохоронців теракт у Кельні вони планували здійснити під час різдвяного базару 1 грудня. Про це посилаючи на слова міністра внутрішніх справ, пише видання BILD, передає УНН.

Молодик написав про плани нападу в чат-групі. Зрештою вони домовилися про вельми конкретний план нападу на різдвяний базар. Це мало дуже конкретний ефект. 

— заявив міністр внутрішніх справ NRW Герберт Ройл.

Деталі

Герберт Ройл також повідомив, що відомство з охорони конституції Німеччини отримало цю інформацію в Telegram. Де в групі "Ісламської держави" один з підлітків опублікував відео, в якому закликав до священної війні проти Заходу і оголосив про напад.

За даними BILD, правоохоронці швидко ідентифікували радикально налаштованого підлітка афганського походження. Ним виявився 15-річний Едріс Д.З Буршайда. За даними слідства, Едріс підтримував контакт з 16-річним росіянином - Расулом м. з Віттстока (Бранденбург). Він свою чергу є прихильником терористичної організації "ісламське держава" і вже відомий поліції за поширення терористичної пропаганди.

Молодий росіянин, як стверджується, був причетний до планованого нападу. Він збирався вирушити до Едріса в Буршайд 1 грудня.

За даними слідчих, молоді люди хотіли вчинити теракт на різдвяному ринку або в синагозі в Кельні за допомогою саморобних вибухових пристроїв або невеликої вантажівки.

 В обох підлітків провели обшуки. Нині прокуратура Дюссельдорфа і прокуратура Нойруппіна ведуть розслідування за підозрою в плануванні терористичного злочину.

Тетяна Салганік

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти запустили у напрямку Одещини кілька груп "Шахедів"

     • 31952 переглядiв

    Грозєв і The Insider розслідують отруєння дружини Буданова

     • 38442 переглядiв