u-kanevi-zavershivsya-proyekt-z-seksualnoyi-osviti-yakiy-organizuvali-ta-vtilili-pidlitki

У Каневі завершився проєкт з сексуальної освіти, який організували та втілили підлітки

 • 18014 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Канівська молодіжна рада поділилися результатами проєкту з сексуальної освіти, передає УНН.

Деталі

Проєкт тривав два місяці, протягом яких було проведено 7 заходів, охоплено 780 людей, відзняті відео з відповідями на запитання українців, та залучено волонтерів.

Так, зокрема, 17 жовтня відбулася перша лекція в рамках проєкту, темою якої було ментальне здоров'я.

Учасники заходу розібралися з поняттям "ментальне здоров'я", визначили його ознаки та обговорили способи його покращення.

«Ми дискутували, придумували приклади до певних понять та оцінили своє ментальне благополуччя», - розповіли в Канівській молодіжній раді.

18 жовтня відбулася лекція про сексуальне та репродуктивне здоров'я.

«Хтось отримав нову інформацію, хтось повторив стару, а хтось отримав відповідь на своє питання.

Загалом, усі лишилися задоволеними, до того ж отримали презерватив та лубрикант у якості маленького сюрпризу», - підсумували у молодіжній раді.

Лекція від 19 жовтня була присвячена темі ВІЛ.

«Сьогодні розвіяли міфи щодо ВІЛ, поговорили про все з ним пов'язане та нагадали одне одному та собі про важливість регулярної здачі тесту та піклування про власну безпеку», - йдеться у повідомленні.

А днями відбулася міні-лекція про власні кордони та згоду, у ході якої учасники заходу навчалися давати відсіч тим, хто тисне та примушує до чогось, розрізняти різні види згоди та її прояви і виявляти маніпуляції.

«Також, звісно, ми маємо особисті результати - покращили навички роботи в команді, комунікації, стали більш організованими та не боялися брати на себе відповідальність. Дякуємо благодійному фонду "МХП-Громаді" за проєкт, він зробив нас всіх кращими», - повідомили у Канівській молодіжній раді.

Додамо, що проєкт "Молодь громаді" впроваджується Благодійним фондом "МХП-Громаді" у межах проєкту ПРООН "Підтримка громадянського суспільства та молоді", що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Довідка

“МХП-Громаді” - український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія - комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У прифронтових селищах Луганщини ще залишаються 65 людей - ОВА

     • 12468 переглядiв

    СБУ перевіряє Свято-Миколаївський собор на Житомирщині - джерела

     • 14263 переглядiв

    З'ясування причин масштабної пожежі у Вінниці триває - голова ОВА

     • 67912 переглядiв

    У Чернігові водій збив двох дітей на нерегульованому переході

     • 20692 переглядiв