ukenru
u-kanadi-robota-navchili-gotuvati-yayechnyu

У Канаді робота навчили готувати яєчню

 • 12828 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. У Канаді продемонстрували робота, який вміє готувати яєчню з беконом. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Brick Wall.

На кадрах видно, що на робот працює не швидко, але достатньо точно і не пошкоджує їжу.

Цікаво і те, що машина зроблена з кольорових деталей, які нагадують дитячий конструктор.

Як повідомляв УНН, у корейському університеті Енсе створили робота, який допоможе самотнім людям налагодити відносини з іншими людьми.

Ця розробка слугує для одинокої людини засобом зв'язку. Робот оснащений різними додатками, які виміряють освітлення, температуру, відстань, а також мікрофоном і датчиком звуку для отримання інформації та динаміком для виведення.

За допомогою датчика відстані робот розпізнає, чи є господар зараз у кімнаті. Якщо він поряд, робот аналізує його дії, за допомогою звуків, та на основі цих даних передбачає, чим людина займається.

Якщо він розпізнає побутову дію, наприклад відкриття холодильника, чи те, як роблять каву, робот надсилає ці дані іншим роботам, які є вдома у друзів чи родичів господаря. А ці інші машини повідомляють про дії їхнього друга своїм власникам, при цьому не розкриваючи ім'я людини, яка зробила дію. Але, якщо постукати поряд з роботом, той розкриє особистість виконувача дії.

Українські Національні Новини

Новини Світу