u-kalifornii-prohnozuiut-snih-u-serpni-vpershe-za-20-rokiv

У Каліфорнії прогнозують сніг у серпні вперше за 20 років

 • 9404 переглядiв

У високогірних районах Сьєрра-Невади в Каліфорнії очікується незвичайний серпневий сніг. Це перший такий випадок за 20 років, що може спричинити ожеледицю на дорогах та погіршення видимості.

У США офіс Національної метеорологічної служби (NWS) у Ганфорді, що в Каліфорнії, попередив про незвичайну погоду, яка принесе сніг у Сьєрра-Неваду у ці вихідні, пише УНН з посиланням на Newsweek.

Деталі

Прогноз з'явився в той час, коли штати на Середньому Заході, Північному Сході та Тихоокеанському Північному Заході у США очікують денних максимумів температури, які зазвичай асоціюються з осінньою погодою, на тлі того, як холодний фронт приносить тимчасовий перепочинок від літньої спеки. У деяких місцям температура буде нижче середньої для цієї пори року. Окрім холодного фронту, із північного заходу у бік Каліфорнії рухається штормова система, що несе загрозу серпневого снігопаду.

Метеоролог NWS Ден Гарті повідомив Newsweek, що в Каліфорнії температура буде нижчою від середньої. У деяких високогірних районах штату шторм у вихідні може принести сніг - перший серпневий сніг, зафіксований у високогірній Сьєрра-Неваді як мінімум за 20 років, повідомив офіс NWS у Ганфорді. Зазвичай регулярний снігопад починається наприкінці жовтня.

"Незвичайно ранній, холодний шторм, навіть для Хай-Сьєрра на висоті 8000 футів (2438,4 м - ред.). Серпневий сніг не випадав у цих місцях принаймні 20 років, - написали в NWS у Ганфорді у X. - Хоча і невелика кількість, автомобілістам та туристам слід знати про цей прогноз".

Офіс включив у пост графік, що показує ймовірність 24-годинного снігопаду, що перевищує пів дюйма (1,27 см). У суботу вранці ймовірність становить від 10 до 25 відсотків, а до суботнього вечора підскочить до 40 відсотків. У неділю вранці також може бути ризик випадання снігу. NWS повідомила, що найбільша ймовірність випадання снігу буде у високогірній частині національного парку Йосеміті.

Снігопад може спричинити ожеледицю на дорозі Tioga Road, перш ніж розтане, попередив офіс NWS у Ганфорді, і, можливо, видимість значно погіршиться через погану погоду. У пості автомобілістам рекомендувалося за необхідності змінити свої плани поїздок у районах, які зачепить негода, та бути готовими до "зимових умов".

Однак Гарті повідомив Newsweek, що сніг буде недовгим, оскільки очікується, що наступного тижня в Каліфорнію повернуться температури вищі за норму.

Тим часом інші штати США стикаються з небезпечно спекотними умовами, і очікується, що попередження про спеку та надмірну спеку збережуться по всьому Техасу протягом усього тижня. Температура злетіла вище 100 градусів за Фаренгейтом (майже 37,8 градуса за Цельсієм), погрожуючи побити денні рекорди.

Зима повернулась: на горі Піп Іван вдарили морози та випав сніг 17.04.24, 15:49

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Каліфорнії прогнозують сніг у серпні вперше за 20 років

     • 9404 переглядiв

    На Дніпропетровщині збили ворожий "шахед"

     • 13199 переглядiв