ukenru
u-kabmini-rozpovili-yakim-bude-kurs-grivni-u-nastupni-tri-roki

У Кабміні розповіли, яким буде курс гривні у наступні три роки

 • 16404 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Уряд представив прогноз курсу гривні на 2020-2022 роки. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Кабміну.

Оновлені показники враховують зміцнення гривні, зниження світових цін на енергоресурси, підвищення інвестиційної привабливості України, відтак більш високий відсоток зростання ВВП у наступні три роки порівняно з попереднім макропрогнозом.

Курс гривні до долара США при такому сценарії прогнозується у 24,8 грн за долар США на 2020 рік, 23,9 грн у 2021 році та 24,2 грн у 2022 році.

На реалізацію саме такого, оптимістичного сценарію, впливатиме швидкість проведення реформ, зокрема – антикорупційна, судова, захист прав власності.

Разом з тим, відповідно до міжнародної практики, наразі до проекту Держбюджету на 2020 рік буде закладено більш консервативний прогноз з вищим курсом гривні до долара США.

Відповідно до вимог Бюджетного кодексу ці показники будуть щокварталу аналізуватися та можуть змінюватися в рамках наявного прогнозу з урахуванням фактичного стану економіки.

Нагадаємо, уряд спрогнозував зростання ВВП у 2020-2022 роках.

Українські Національні Новини

Економіка