u-gruziyu-z-vizitom-pribude-spetspredstavnik-yes-obgovoryat-kontrol-nad-dotrimannyam-sanktsiy

У Грузію з візитом прибуде спецпредставник ЄС: обговорять контроль над дотриманням санкцій

 • 578687 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. У Грузію з візитом прибуде спеціальний представник Євросоюзу з питань санкцій Девід О'Салліван. Раніше він висловлював стурбованість, що певні види товарів з Тбілісі можуть потрапляти до росії, яка перебуває під санкціями Заходу за повномасштабне вторгнення в Україну. Про це інформує УНН, посилаючись на "Новости-Грузия".

Цитата

"Мета візиту – відкрити прямий комунікаційний канал та налагодити діалог на основі майбутньої співпраці. Уряд Грузії висловив велику готовність до співпраці з питань, що мають особливе значення для візиту спецпредставника, і є надія, що тісна співпраця продовжиться", - повідомили у представництві ЄС у Грузії.

Деталі

Очікується, що О'Салліван обговорить із владою Грузії контроль над дотриманням міжнародних санкцій. У складі делегації також присутні голова офісу з координації санкцій Держдепу США, посол Джим О'Брайєн та представник офісу із закордонних справ Великої Британії Кумар Айєр. Як зазначається, делегація зустрінеться з прем'єр-міністром Грузії Іраклієм Гарібашвілі, міністрами закордонних справ, економіки, фінансів, керівництвом Нацбанку та прокуратури.

Раніше О'Салліван заявив, що Євросоюз спільно зі США, Великою Британією та іншими союзниками вивчає різке зростання експорту до сусідніх з росією держави. Він повідомив, що "раптова поява" у сусідній з росією країні "великої кількості нових потреб" у певних товарах може свідчити про те, що їхня частина "тією чи іншою мірою" потім потрапляє на територію країни-агресора.

Нагадаємо

Європейський Союз 23 червня ухвалив 11-й пакет економічних та індивідуальних санкцій проти росії через агресивну війну рф проти України.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Суд розблокував процедуру прозорого дипломування моряків

     • 647254 переглядiв