u-gruziyi-planuyut-vidkriti-universitet-na-groshi-rosiyi

У Грузії планують відкрити університет на гроші росії

 • 62320 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. У Тбілісі на гроші рф планується створити грузино-російського університет. Наразі під виш проводиться пошук території. Грузинські експерти сфери освіти розцінюють це, як нову хвилю експансії росії, пише УНН з посиланням на ЗМІ.

Деталі

У Тбілісі буде створено грузино-російський виш, про це заявив голова центру примакова дмитро лорткіпанідзе, на грузинсько-російський форумі «діалог-2023» у санкт-петербурзі. Де були присутні професори вищих навчальних закладів рф, грузинські та російські експерти, пишуть росЗМІ.

Цитата

"Наразі конкретно обговорюється питання створення грузино-російського університету. На цьому етапі ми підшукуємо потрібне місце для розміщення цього навчального закладу. Навчання в університеті буде безкоштовним – витрати на фінансування візьме на себе рф. Це буде унікальний виш, який повністю укомплектує російська сторона. Вважаю, що до кінця вересня ми матимемо більш чітку картину і ми з'являться подробиці та деталі, пов'язані з цим університетом", - заявив лорткіпанідзе.

Наразі, за його словами, ведеться пошук території, на якій буде відкрито університет. 

У Грузії розцінюють спробу відкрити російський виш у Тбілісі, як нову хвилю експансії росії та зазначають, що подібні університети створюють розширення впливу російської політики в Грузії. За словами експертів сфери освіти, «російська імперія» використовує освіту як ідеологічний механізм. А відкриття російського вишу у Грузії означає, що грузинська сторона проводить російські інтереси. Експерти побоюються, що спотворюватиметься історія та відбуватиметься зміна цінностей у тих, хто навчатиметься в цьому університеті, пише "Эхо Кавказа"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузинська авіакомпанія допоможе росіянам дістатись до Ніцци

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Грузії планують відкрити університет на гроші росії

     • 62320 переглядiв

    На Херсонщині викрито чергового інформатора фсб

     • 147349 переглядiв

    "Бавовна" у Криму: у міноборони рф заявили про атаку 17 дронами

     • 205244 переглядiв

    У Китаї обвалився дах шкільного спортзалу, загинуло 11 людей

     • 184078 переглядiв