u-gruziyi-opozitsiya-vimagaye-zakriti-kordoni-z-rosiyeyu-na-tli-zakolotu-prigozhinu

У Грузії опозиція вимагає закрити кордони з росією на тлі "заколоту" пригожину

 • 849670 переглядiв

Цитата

«Небезпека реальна! Державний кордон Грузії – пункт пропуску «Ларс» є найближчим до зони ескалації пунктом. Для підтримання миру необхідні своєчасні дії», - написав Гахарія в соцмережах.

Деталі

Своєю чергою, Іраклій Кобахідзе, голова правлячої партії "Грузинська мрія", яку супротивники звинувачують у тісних зв'язках із кремлем, назвав цю вимогу "дурницею" і заявив, що влада країни "уважно спостерігає за подіями в росії", а безпеку у зв'язку з ними в Грузії забезпечують "відповідні держструктури".

Доповнення

23 червня генпрокуратура рф оголосила про порушення кримінальної справи стосовно засновника пвк "вагнер" євгенія пригожина за статтею про збройний заколот. Справу порушили після того, як пригожин заявив про удар по таборах пвк "вагнер", завданий міноборони рф, і повідомив, що разом із бійцями піде "розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня". міноборони рф назвало твердження про завданий удар такими, що не відповідають дійсності. фсб рф заявила, що висловлювання пригожина "фактично є закликом до початку збройного громадянського конфлікту" на території рф, і закликала бійців пвк "вагнер" не виконувати накази пригожина та вжити заходів для його затримання.

Повідомлялося, що "бойовики "вагнера" взяли під свій контроль військові об'єкти в місті воронеж", яке розташоване приблизно за 500 км на південь від москви. Власник пвк "вагнер" євгеній пригожин заявив, що під контролем пвк "вагнер" перебувають військові об'єкти ростова-на-дону, зокрема аеродром. За його словами, у планах пвк "блокувати місто ростов" і "йти в москву". 

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    москва готується до облоги: у ГУР розповіли деталі

     • 1483799 переглядiв

    У Криму оголошено тривогу в силових структурах

     • 2038659 переглядiв

    Конфлікти всередині рф будуть тільки посилюватись - ГУР

     • 979470 переглядiв