u-gruziyi-ne-bude-zhodnogo-drugogo-frontu-garibashvili

У Грузії не буде жодного "другого фронту" - Гарібашвілі

 • 135659 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Жодного "другого фронту" в Грузії не буде. Про це заявив сьогодні в бесіді з журналістами прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі, передає УНН із посиланням на "Новости Грузия".

Контекст

У Тбілісі продовжують коментувати висловлювання радника глави офісу президента України Олексія Арестовича, згідно з яким Грузія має історичну можливість повернути контроль над Абхазією та Цхінвальським регіоном, хоча він вважає, що нинішній уряд Грузії цього не зробить, оскільки своїми діями і заяви дуже намагається догодити росії.

Раніше Арестович також заявив, що ні нинішнє керівництво Молдови, ні тим більше керівництво Грузії не є "людьми війни". За його словами, для керівництва Молдови та Грузії війна – це жах, з яким вони не хочуть зіткнутися. При цьому він погодився, що включитися у військові дії міг був експрезидент Грузії Михайло Саакашвілі.

Цитата

"Ніякого другого фронту, жодної другої війни у ​​Грузії не буде. Це наша принципова позиція", - заявив Гарібашвілі.

Деталі

Він знову повторив свою позицію щодо причин грузино-російської війни 2008 року, згідно з якою, тодішній президент Грузії Михайло Саакашвілі "припустився найбільшої, невиправної помилки, коли не зміг уникнути війни, внаслідок чого країна була зруйнована".

"Якби сьогодні Саакашвілі був при владі, то тут була б війна… Саакашвілі приїхав із однією метою – щоб влаштувати дестабілізацію в країні, революцію, масові вбивства, зокрема опозиційних лідерів, та влаштувати переворот. Це означало б розв'язання нової війни в окупованій країні. Ви можете собі уявити, наскільки брудній провокації ми змогли запобігти?!" — заявив Гарібашвілі.

Додамо

Найбільша опозиційна партія "Єдиний національний рух" і більшість опозиції різко критикують владу за відмову встановлювати власні санкції проти рф через війну в Україні. Правляча партія пояснює це рішення тим, що від таких санкцій постраждає лише сама Грузія, а опозицію звинувачує у спробі втягти країну у війну.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Грузії не буде жодного "другого фронту" - Гарібашвілі

     • 135659 переглядiв

    В Україні зареєстрували представництво Starlink – Федоров

     • 196569 переглядiв

    росія планує завдати ракетного удару по Придністров'ю

     • 135719 переглядiв