ukenru
u-gretsiyi-zanepokoyeni-vplivom-koronavirusu-na-industriyu-turizmu

У Греції занепокоєні впливом коронавірусу на індустрію туризму

 • 15294 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Грецька і міжнародна туристична індустрія перебувають у "незвіданих водах" після спалаху коронавірусу COVID-19, і найбільшим краш-тестом для індустрії туризму у Греції в 2020 році стане період великодніх канікул. Про це заявив голова Грецької федерації готельєрів Григоріс Тассіос, передає УНН з посиланням на Greek City Times.

Тассіос зазначив, що поки не було відмін на тури по туристичних місцях в Греції, крім Санторині і Афін, через припинення польотів Air China з Пекіна в грецьку столицю.

"Щось подібне поки не очевидно, але якщо це відбудеться протягом поточного періоду, є простір для відновлення і корекції. Однак, якщо (поширення вірусу - ред.) досягне піку в квітні, виникне серйозна проблема", - зазначив він.

Наразі в грецькому туристичному секторі немає паніки, у той же час міністерство туризму країни "перебуває у стані готовності і тісно співпрацює зі службами охорони здоров'я і організаціями з метою координації дій", пише видання.

Очікується, що у найближчі кілька місяців Греція прийме понад 30 мільйонів туристів, і це вимагає спокою, координації та співпраці від усіх, зазначає видання.

"Асоціація туристичних підприємств Греції (SETE) підтримує постійний зв'язок зі своїми учасниками, владою та державними органами, щоб забезпечити оцінку ситуації, оперативну інформацію і дотримання заходів щодо попередження, які необхідно зробити", - йдеться в повідомленні асоціації.

Тим часом у Греції відтермінували 22-й Салоникській фестиваль документальних фільмів, спочатку запланований на 5-15 березня, через побоювання з приводу поширення коронавірусу COVID-19, заявили його організатори. За їхніми словами, вони планують перенести захід на кінець травня/початок червня, відзначає Ekathimerini.

Водночас міністерство охорони здоров'я країни заявило, що у Греції підтвердили три нові випадки коронавірусу за вихідні, що призвело до збільшення кількості заражених коронавірусом у країні до семи. Останні випадки стосуються жінки та чоловіка, які мають стосунок до раніше підтверджених випадків у Греції, і чоловіка, який нещодавно приїхав з Італії, найбільш ураженої коронавірусом країни в Європі, повідомляє міністерство.

Українські Національні Новини

Новини Світу