ukenru
u-gpu-vkazali-na-mozhlivist-vikhodu-vishinskogo-na-volyu

У ГПУ вказали на можливість виходу Вишинського на волю

 • 12264 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Керівник "РИА Новости Украина" Кирило Вишинський може вийти на волю за рішенням суду після засідання 15 липня. На це вказала прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Сьогодні о 16:15 в приміщенні Подільського райсуду відбудеться засідання у справі керівника пропагандистського на території України інформагентства "РІА-новості" Кирила Вишинського. Що очікується? Що ця людина, офіційно за рішенням суду, вийде на волю", - написала Сарган.

З її слів, це може статися завдяки "рішенню Конституційного суду, що "піклується" про терористів і держзрадників; привезеному російським журналістом листу мами і, мабуть, маленької записочки, яку передали в руки президенту. Бо потім відбулася і сама телефонна розмова між Володимиром і Володимиром".

"Кирил Вишинський важливий для Путіна. Він важить для Путіна найбільше за всіх українських полонених. Саме тому одного лише Вишинського можна було б обміняти на 24 військовополонених українських моряків (майже 250 днів у полоні, листи матерів, дружин і дітей не помічені Путіним, ні навіть рішення суду ООН негайно випустити українців на волю проігнороване Путіним); на українського журналіста Романа Сущенка (більше 1000 днів у полоні, листи дружини і дітей не помічені Путіним); на українського режисера Олега Сенцова (більше 5 років у полоні, ні листи, ні акції світових кінематографістів та акторів, ні масові чи одиночні протести з вимогою звільнити Сенцова не помічені Путіним)... На всіх разом! Одного Вишинського!" - відзначила Сарган.

Нагадаємо, суд у справі Вишинського перенесли на 15 липня. У прокуратурі Криму побоюються втечі Вишинського з України після суду 15 липня, оскільки Конституційний суд України визнав неконституційною норму КПК про обов'язкове утримання під вартою підозрюваних у державній зраді.

Українські Національні Новини

Політика