ukenru
u-gonkongu-cherez-noviy-shtam-omicron-zbirayutsya-vvesti-karantin-dlya-nevaktsinovanikh

У Гонконгу через новий штам Omicron збираються ввести карантин для невакцинованих

 • 16049 переглядiв

КИЇВ. 28 листопада. УНН. Влада Гонконгу, де вже виявили зараження штамом коронавірусу Omicron, розглядає введення заборони для невакцинованих від коронавірусу жителів на відвідування ресторанів і шкіл з метою запобігання поширенню нового варіанту COVID-19. Про це УНН повідомляє з посиланням на South China Morning Post.

Деталі

Як повідомляють місцеві органи охорони здоров'я, в адміністративному районі Гонконг зафіксували перший випадок нового варіанту коронавірусу Omicron.

У зв'язку з цим влада розглядає питання про заборону нещепленим жителям відвідувати громадські місця, щоб запобігти поширенню нового варіанту коронавірусу.

Також Гонконг посилив правила карантину для своїх жителів, які прибувають з восьми африканських країн після виявлення нового високо заразного варіанту коронавірусу, вимагаючи від них проходження першого тижня обов'язкового карантину в державній установі.

Центр охорони здоров'я заявив у суботу, що жителі Гонконгу, які прибувають з Південної Африки, Ботсвани, Есватіні, Лесото, Мозамбіку, Малаві, Намібії та Зімбабве, будуть негайно відправлені в карантинний центр Penny's Bay. Такий захід набуває чинності в неділю.

Додамо

Перші випадки нового варіанту коронавірусу Omicron вже зафіксували в Ізраїлі, Бельгії, Великій Британії. Підозрюють також його завезення в Німеччині та Чехії.

Перша людина, інфікована штамом B.1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. Згідно з даними місцевої радіостанції SABC, йдеться про громадянина ПАР. Всесвітня організація охорони здоров'я назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Українські Національні Новини

Новини Світу