u-gondurasi-spalakhnuli-protesti-pislya-zasudzhennya-brata-prezidenta-za-torgivlyu-narkotikami

У Гондурасі спалахнули протести після засудження брата президента за торгівлю наркотиками

 • 12765 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. У Гондурасі тисячі жителів вийшли 19 жовтня на протести після того, як в США суд Нью-Йорка засудив брата президента Гондурасу за торгівлю наркотиками. Про це УНН повідомляє з посиланням на AP.

Протести почалися після того, як у п'ятницю Хуан Антоніо "Тоні" Ернандес (молодший брат президента Гондурасу Хуана Орландо Ернандеса) був засуджений судом Нью-Йорка в рамках справи про торгівлю наркотиками, яку було названо американською прокуратурою "справою про незаконний обіг наркотиками, спонсорований державою (Гондурасом - ред.)". Тоні Ернандесу загрожує довічне ув'язнення.

Після визнання Ернандеса молодшого винним тисячі жителів Гондурасу вийшли на вулиці. Протестувальники перекрили ключові дороги в половині з 18 провінцій країни. Заворушення охопили кілька населених пунктів, але поліція не повідомляє про затриманих.

Президент Ернандес наполягає на тому, що вирок не проти Гондурасу і уряд країни бореться з незаконним обігом наркотиків. У суботу він взяв участь в параді на честь збройних сил країни і розмістив в соціальних мережах свої фотографії, на яких він посміхався поруч з Тимчасовим повіреним у справах США в Гондурасі. Ернандес заявив, що працює над зміцненням зв'язків між двома державами для боротьби з наркоторгівлею.

Президент Гондурасу заявив, що звинувачення його брата в участі в торгівлі наркотиками були інспіровані гондураськими наркоторговцями, екстрадованими в США.

Ернандес вступив на посаду президента на другий чотирирічний термін у січні 2018 року, не дивлячись на конституційну заборону на переобрання.

Засуджені торговці наркотиками в ході судового розгляду в США проти його брата стверджували, що вони брали участь в обох кампаніях Ернандеса на пост президента, у відповідь на обіцянку Ернандеса захищати їх бізнес.

Ім'я президента Гондурасу фігурує в матеріалах справи, розслідуваної в США, в рамках якої його брат визнаний винним в наркоторгівлі, проте ніяких офіційних звинувачень високопоставленому чиновнику влада США не висувала.

Син попереднього президента Гондурасу Порфіріо Лобо, в 2017 році зізнався, що є частиною мережі з торгівлі наркотиками і був засуджений до 24 років позбавлення волі в США.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Встановлено новий рекорд з тривалості польоту літака

     • 17202 переглядiв

    В Україні оголосили попередження через туман

     • 10178 переглядiв

    Трамп заявив, що Клінтон зійшла з розуму

     • 17056 переглядiв

    МВФ вивчає вплив клімату на світові фінансові ринки

     • 13677 переглядiв

    На Луганщині без води залишились 80 тис. жителів

     • 17294 переглядiв