ukenru
u-genshtabi-rf-zayavili-scho-gromadyanska-viyna-v-siriyi-faktichno-zupinena

У Генштабі РФ заявили, що громадянська війна в Сирії фактично зупинена

 • 11896 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Громадянська війна в Сирії фактично зупинена, Протягом доби до перемир'я приєдналися 24 сірійських населених пункти. Про це заявив начальник Головного оперативного управління Генштабу Сергій Рудськой, інформує УНН з посиланням на ТАСС.

Ситуація в Сирії кардинально покращилася після підписання в Астані меморандуму про створення зон деескалації, підкреслив Сергій Рудськой.

"Кардинально в кращу сторону змінилася ситуація після підписання 4 травня 2017 року Астані меморандуму про створення зон деескалації на території Сирійської Арабської Республіки. Фактично зупинена громадянська війна в Сирії", - сказав С.Рудськой.

Також він додав, що на півночі провінції Дамаск понад 2,6 тис бойовиків повернулися до мирного життя, скориставшись указом про амністію. А з передмістя Хомс за два місяці вивезли тисячі осіб, в тому числі близько семи тисяч бойовиків.

Як повідомляв УНН, 5 травня Сергій Рудськой заявив, що російські повітряно-космічні сили (ПКС) припинили бойові польоти в зонах деескалації в Сирії.

Українські Національні Новини

Політика