ukenru
u-g7-privitali-rishennya-radi-schodo-vidnovlennya-povnovazhen-derzhavnoyi-agentsiyi-yadernogo-regulyuvannya

У G7 привітали рішення Ради щодо відновлення повноважень Державної агенції ядерного регулювання

 • 12427 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Посли "Великої сімки" привітали ухвалення Верховною Радою України проекту закону щодо відновлення незалежного статусу та повноважень Державної агенції ядерного регулювання. Про це йдеться у повідомленні в Twitter дипломатів, передає УНН.

"Посли країн G7 вітають прийняття закону номер 2372 щодо відновлення незалежного статусу та повноважень Державної агенції ядерного регулювання, яка відіграє вирішальну роль у забезпеченні безпечної експлуатації атомних електростанцій в Україні", - йдеться в повідомленні.

На думку послів, це важливий крок задля того, щоб Україна продовжувала досягати високих стандартів ядерної безпеки.

Як повідомляв УНН, 19 травня Верховна Рада України ухвалила за основу і в цілому проект закону про внесення змін до законодавства щодо безпеки використання ядерної енергії.

Законопроектом пропонується внести зміни до ЗУ "Про основні засади державного нагляду у сфері господарської діяльності" і "Про ліцензування видів господарської діяльності" щодо непоширення дії зазначених законів на нагляд за дотриманням вимог безпеки використання ядерної енергії та ліцензування діяльності у сфері використання ядерної енергії.

Українські Національні Новини

Політика