ukenru
u-frn-vkazali-na-zagrozu-sudovikh-pozoviv-u-razi-zupinki-pivnichnogo-potoku-2

У ФРН вказали на загрозу судових позовів у разі зупинки "Північного потоку-2"

 • 27988 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. У разі зупинки проекту газопроводу "Північний потік-2" є загроза судових позовів. Про це заявила міністерка охорони довкілля та ядерної безпеки Німеччини Свенья Шульце в інтерв’ю RND, передает УНН.

Цитата

"Рішення про будівництво газопроводу "Північний потік" було ухвалено багато років тому. Трубопровід майже готовий і був схвалений у межах юридичного процесу... Якби ми зупинили проект зараз, ми б могли "наламати дров" з точки зору надійності правових рішень і, ймовірно, зіткнулися б із судовим розглядом", - сказала Шульце.

Що було раніше

Раніше діюча в Німеччині недержавна організація “Союз охорони природи та біорізноманіття” (Naturschutzbund Deutschland, NABU) оскаржила видане Федеральним морським і гідрографічним агентством (Bundesamt für Seeschifffahrt und Hydrographie, BSH) дозвіл на будівництво ділянки газопроводу “Північний потік-2” у виключній економічній зоні ФРН.

Аналогічну скаргу подала ще одна природоохоронна організація — Deutsche Umwelthilfe (DUH).

Варто додати

Газопровід "Північний потік - 2" добудований вже більш ніж на 90 відсотків. Залишилося прокласти лише кілька десятків кілометрів труб в водах Данії та Німеччини.

США за допомогою санкцій хочуть не допустити добудову газопроводу. 

Раніше під загрозою санкцій з боку США від участі в проекті "Північний потік-2" відмовилися європейські судна і на добудову газопроводу було направлено два російських трубоукладачі - "Академік Черський" і "Фортуна".

Роботи повинні були розпочатися 15 січня 2021 року, але оператор "Північного потоку-2" відклав будівництво труби.

Після цього російський "Газпром", який бере участь у реалізації проекту, визнав можливість згортання "Північного потоку-2".

Влада США 19 січня ввела санкції проти судна “Фортуна”, яке задіяне в будівництві газопроводу “Північний потік-2”, і його власника — компанії “КВТ-Рус”. Санкції ввели в межах закону CAATSA (“Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій”). Потрапляння в список санкцій означає заморожування активів в США і заборону для американських громадян на будь-який бізнес з фігурантами списку.

Однак, 22 січня стало відомо, що судно-трубоукладач "Північного потоку-2" "Фортуна", попри санкції США, знову вийшло до місця будівництва

Передбачається, що “Північний потік-2” з’єднає Німеччину і Росію по дну Балтійського моря в обхід країн Балтії, Польщі, України. Будівництво газопроводу зупинено в кінці 2019 року через схвалення конгресом США санкцій проти власників суден-трубоукладачів для проекту.

Українські Національні Новини

Новини Світу