u-frn-virishili-znyati-obmezhennya-na-borg-khochut-pozichiti-200-mlrd-yevro-cherez-rist-tsin-na-energonosiyi

У ФРН вирішили зняти обмеження на борг: хочуть позичити 200 млрд євро через ріст цін на енергоносії

 • 225117 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Сьогодні нижня палата парламенту Німеччини схвалила чергову зупинку обмежень на борг на фоні запланованого пакету субсидій, щоб компенсувати різкий ріст цін на енергоносії. Про це повідомляє німецьке видання DPA, передає УНН.

Деталі

Рішення законодавчої влади Німеччини про зупинку так званого "боргового гальма" можливе, згідно з законом, у надзвичайних ситуаціях. Воно дозволить уряду країни взяти додаткові кредити на суму 200 мільярдів євро.

Так звані “боргові гальма” передбачають, що федеральний бюджет Німеччини повинен обходитися без крупних займів, окрім випадків, коли існують несприятливі економічні умови.

З початку пандемії коронавірусу Бундестаг неодноразово призупиняв “боргові гальма”, щоб здійснити запозичення, направлені на допомогу компаніям, що були задіяні в боротьбу з COVID-19.

Нагадаємо

У вересні канцлер Німеччини Олаф Шольц запропонував "захисний щит" на 200 мільярдів євро (194 мільярди доларів), щоб захистити компанії та споживачів від впливу різкого зростання цін на енергоносії.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Броварах до вечора не буде електроенергії – мер

     • 309649 переглядiв

    В Україні оголошена масштабна повітряна тривога

     • 374686 переглядiв

    Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу США

     • 175478 переглядiв