u-frantsiyi-vzyali-pid-kontrol-pozhezhu-cherez-yaku-tisyachi-lyudey-buli-evakuyovani

У Франції взяли під контроль пожежу, через яку тисячі людей були евакуйовані

 • 887638 переглядiв

КИЇВ. 15 серпня. УНН. На півдні Франції взяли під контроль лісову пожежу, через яку були знищені кемпінги та громада, а тисячі людей були евакуйовані. Про це у вівторок повідомили місцеві чиновники, пише УНН з посиланням на dpa.

Деталі

Пожежа спалахнула в понеділок,14 серпня, вдень між Сент-Андре, поблизу кордону з Іспанією, і морським курортом Аржелес-сюр-Мер на узбережжі Середземного моря. Через пожежу евакуювали кілька кемпінгів з відпочиваючими, а також деякі житлові будинки, яким загрожував вогонь. Зазначається, що близько 3000 туристам сказали покинути територію, багато з них залишилися у спеціально створених приміщеннях.

Міністр навколишнього середовища Франції Крістоф Бешу повідомив, що поширенню вогню сприяли спекотна погода та сильний вітер, наразі вигоріло близько 500 га земель. На місце надзвичайної ситуації прибули 500 пожежників, 17 з них постраждали від їдкого диму. Повідомлень про постраждалих серед мешканців або туристів не надходило.

Мер Аржелес-сюр-Мер Антуан Парра повідомив, що унаслідок пожежі "від кемпінгу та восьми будинків залишилося небагато". За словами муніципального радника міста, багато туристів приходили до притулків "у купальниках", тому що вони "поверталися з пляжу або з прогулянок і не могли дістатися до свого кемпінгу".

Мер Сент-Андре Семюель Молі в ефірі місцевого телебачення розповів:"Наша громада сильно постраждала, і завдано багато збитків. Село спалене з обох сторін".

Нагадаємо

На гавайському курорті Мауї унаслідок лісових пожеж загинуло 89 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Полтавщині розширили часовий проміжок продажу алкоголю

     • 850541 переглядiв

    Ракетна атака рф на Львівщину: пошкоджені близько 120 будинків

     • 791308 переглядiв