ukenru
u-frantsiyi-prokhodyat-masovi-protesti-proti-obovyazkovoyi-vaktsinatsiyi-vid-covid-19-politsiya-zastosuvala-slozoginniy-gaz

У Франції проходять масові протести проти обов'язкової вакцинації від COVID-19: поліція застосувала сльозогінний газ

 • 22259 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Сотні людей в різних містах Франції вийшли на протести проти обов'язкового "санітарного сертифікату" про вакцинацію від коронавірусу, без якого буде заборонено відвідувати ТРЦ, ресторани, поїзди і літаки. Поліція застосувала сльозогінний газ. Про це повідомляє УНН з посиланням на видання BFMTV.

Деталі

Як зазначається, поліція в Парижі для розгону протестуючих застосувала гранати зі сльозогінним газом. На опублікованих виданням кадрах також видно, як активісти ховаються в ресторанах і магазинах від сльозогінного газу, який співробітники спецслужб застосували до демонстрантів.

У той же час, в Марселі на акцію протесту вийшло близько 100 осіб. Серед мітингувальників були також медпрацівники, для яких вакцинацію від коронавірусу в країні зробили обов’язковою.

Така ж кількість зібралася на мітинг у місті Кан, що на південному заході Франції. Відзначається, що протестуючі завадили заходам, які організували на честь Дня взяття Бастилії. Правоохоронці також застосували сльозогінний газ.

Додамо

13 липня стало відомо, що президент країни Емануель Макрон оголосив введення з серпня санітарних пропусків, які будуть видавати тим, хто зробив щеплення або отримав негативну тест на коронавірус, і без яких людей не пускатимуть в ресторани, ТРЦ, поїзди і літаки, а також не виключив загальну вакцинацію.

Українські Національні Новини

Новини Світу