u-frantsii-senatora-zapidozryly-u-nakachuvanni-deputatky-narkotykamy

У Франції сенатора запідозрили у накачуванні депутатки наркотиками

 • 2355 переглядiв

Французького сенатора Жоеля Герріо допитали за підозрою, що він накачав депутатку наркотиками без її відома, повідомляє BBC News, пише УНН.

Деталі

Жоель Герріо був затриманий у себе вдома після того, як член парламенту, якого назвали Сандрін Жоссо, імовірно випила з ним, а потім поскаржилася на погане самопочуття. Її доправили до лікарні, де, як повідомляється, аналізи виявили сліди наркотику екстазі у її організмі. За результатами аналізів вона подала заяву про порушення кримінальної справи.

У п'ятницю поліція Парижа допитала 66-річного сенатора за підозрою у "введенні людині без її відома речовини, здатної послабити її розсудливість або самовладання, з метою скоєння згвалтування або сексуального насильства".

Адвокат сенатора зробив заяву, наголосивши, що "ми далекі від непристойної інтерпретації, до якої можна прийти, прочитавши перші повідомлення в пресі". У п'ятницю він заявив, що його клієнт зміг переконливо підтвердити свою версію подій, яка не визнавала скоєння якогось злочину.

Відповідно до законів, які застосовуються до осіб, викритих у скоєнні злочину, прокурори заявили, що сенатор не має права на парламентську недоторканність.

Доповнення

66-річний Герріо - колишній банкір, обраний до Сенату в 2011 році і є заступником голови комітету із закордонних та військових справ. У свої 30 років він став місцевим мером у районі Атлантичної Луари на заході Франції. Наразі Герріо є одним із 18 незалежних депутатів верхньої палати парламенту Франції та членом центристської партії Horizons.

Крістоф Бешу, який одночасно є колегою по партії та міністром екологічного переходу, сказав, що представники Horizons зустрінуться у суботу, щоб обговорити позицію. "Він явно не зможе залишитися в партії, якщо виникне хоч найменший сумнів щодо правдивості всього цього", - заявив він французькому радіо.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні загинув ще один грузинський боєць

     • 2504 переглядiв

    Пентагон провалив шостий аудит поспіль

     • 2357 переглядiв

    Родичів працівників ЄС почали евакуйовувати з Сектору Гази

     • 1899 переглядiв