u-florydi-areshtuvaly-kolyshnoho-posla-ssha-zvynuvachuiut-u-shpyhunstvi-na-kubu

У Флориді арештували колишнього посла США, звинувачують у шпигунстві на Кубу

 • 43152 переглядiв

Колишнього американського дипломата, який був послом США в Болівії, заарештували в рамках тривалого розслідування контррозвідки ФБР за звинуваченням у таємній службі в якості агента уряду Куби. Про це стало відомо Associated Press з власних джерел, передає УНН.

Детелі

73-річний Мануель Роша був заарештований у Маямі в п’ятницю за кримінальною скаргою. Очікується, що більше подробиць про справу буде оприлюднено під час судового засідання в понеділок.

Міністерстві юстиції США останніми роками посилило кримінальну відповідальність за незаконне іноземне лобіювання.

Міністерство юстиції відмовилося від коментарів. Не відразу було зрозуміло, чи є у Роші адвокат, і юридична фірма, де він раніше працював, заявила, що не представляє його інтереси. Його дружина поклала трубку, коли зв’язалася з AP.

Доповнення

Народившись у Колумбії, Мануель Роша виріс у робітничому будинку в Нью-Йорку та здобув ряд гуманітарних ступенів у Йельському університеті, Гарварді та Джорджтауні, перш ніж приєднатися до дипломатичної служби в 1981 році.

Він був головним дипломатом США в Аргентині між 1997 і 2000 роками, коли десятирічна програма стабілізації валюти, підтримувана Вашингтоном, руйнувалася під вагою величезного зовнішнього боргу та застою, що спровокувало політичну кризу, через яку південноамериканська країна пережила п’ять циклів президентів за два тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦРУ готує своїх агентів на секретних настільних іграх

На своїй наступній посаді посла в Болівії він безпосередньо втрутився в президентські перегони 2002 року, попередивши за кілька тижнів до голосування, що США припинять допомогу бідній південноамериканській країні, якщо вона обере колишнього виробника коки Ево Моралеса.

Я хочу нагадати болівійському електорату, що якщо вони проголосують за тих, хто хоче, щоб Болівія повернулася до експорту кокаїну, це поставить під серйозну загрозу будь-яку майбутню допомогу Болівії з боку Сполучених Штатів

сказав Роша у своїй промові, яку багато хто сприйняв як спроба зберегти домінування США в регіоні.

Роша також служив в Італії, Гондурасі, Мексиці та Домініканській Республіці, а також працював експертом з Латинської Америки в Раді національної безпеки.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні запустили новий онлайн-довідник з прав людини

     • 39615 переглядiв

    На Хмельниччині пролунали звуки вибухів

     • 36480 переглядiв