u-dsns-rozpovili-v-podrobitsyakh-chim-i-yak-rozminovuyut-teritoriyu-ukrayini

У ДСНС розповіли в подробицях, чим і як розміновують територію України

 • 226566 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Підрозділи ДСНС продовжують розмінування земель та акваторій, забруднених вибухонебезпечними пристроями, залишеними росіянами. Для цього вони використовують дрони, роботизовані системи та машини з механізованого розмінування, які працюють на найбільш забруднених територіях, повідомив під час брифінгу, начальник відділу організації гуманітарного розмінування ДСНС України Сергій Рева, пише УНН.

Деталі

Розмінування території України проводиться за допомогою безпілотних літальних апаратів з магнітометрами для обстеження територій забруднених мінами, роботизованих систем для проведення розвідки та знешкодження найбільш небезпечних виявлених мін, застосування катамаранів та підводних дронів для обстеження акваторій водойм.

В розмінуванні також допомагають машини механізованого розмінування, які підвищують безпеку персоналу та ефективність робіт з розмінування. Вони мають дистанційне керування та вищу продуктивність у порівнянні з роботою людини.

В підрозділах ДСНС на сьогодні працюють 13 таких машин, які використовують на території Миколаївської, Херсонської, Донецької, Харківської, Сумської, Чернігівської та Київської областей.

"Першу таку машину механізованого розмінування виробництва Великої Британії отримали наприкінці минулого року. Ще 12 машин надали міжнародні партнери в цьому році. За їх допомогою розміновано майже 150 га території, в неодноразово траплялись детонації протитанкових мін, в результаті яких машини отримували незначні пошкодження, і після технічного обслуговування продовжували роботу", - розповів Сергій Рева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залучили машину механізованого розмінування: як на Чернігівщині очищають території від боєприпасів

Машини ефективно проявили себе на ділянках забруднених протипіхотними мінами на Миколаївщині, та касетними боєприпасами на Херсонщині. Найбільше машин працюють зараз на Харківщині та Херсонщині - 8 з 13 машин. В першу чергу їх застосовують при обстеженні ліній електропередач, щоб аварійні бригади могли розпочати свою роботу для підключення населених пунктів. З машинами також працює піротехнічний підрозділ, який за допомогою металодетекторів здійснює контроль якості розмінування територій після машин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківські виробники створили першу в Україні машину для розмінування ґрунту, вона вже отримала сертифікат – Мінекономіки

Додамо

За останній тиждень піротехніками ДСНС обстежено близько 240 га забруднених територій, знешкоджено майже 2,5 тисячі вибухових предметів. Всього з початку вторгнення рф знешкоджено понад 418 тисяч вибухонебезпечних предметів, обстежено територію площею 92 тисяч га, розміновано майже 7 тисяч км ліній електропередач, майже 600 км газопроводів, 200 км залізничних колій.

Для мінування ворог застосовує дистанційні системи мінування, касетні боєприпаси, встановлює некеровані мінізагородження, залишає велику кількість небезпечних вибухових пристроїв.

На сьогодні зусилля підрозділів ДСНС зосереджені на забруднених вибухонебезпечними предметами ділянках Харківщини, Миколаївщини, Херсонщини та Донеччини. Всього там сконцентровано понад 80 підрозділів, це більше півтисячі людей та майже 200 одиниць техніки. До робіт на всій території держави залучається близько тисячі осіб та понад 250 одиниць техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аграрії Харківщини можуть подати заявку для допомоги у розмінуванні земель

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі