ukenru
u-drugomu-turi-zelenskiy-ta-poroshenko-mayut-odnakovu-pidtrimku-vibortsiv-opituvannya

У другому турі Зеленський та Порошенко мають однакову підтримку виборців – опитування

 • 13482 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Якби найближчим часом в Україні відбувалися президентські вибори, чинного главу держави Володимира Зеленського та лідера "ЄС" Петра Порошенка у другому турі підтримало б по 50% українців. Про це свідчать результати опитування соціологічної служби Центру Разумкова та Фонду "Демократичні ініціативи" імені І. Кучеріва, інформує УНН.

Деталі

У першому турі найбільше голосів здобув би Володимир Зеленський (17,5% усіх опитаних або 24% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме).

За П. Порошенка мають намір голосувати відповідно 11% і 16% опитаних, за Ю. Тимошенко — 8% і 10%, за Ю. Бойка — 7,5% і 9%, за Д. Разумкова — 7% і 9%, за І. Смешка — 5% і 6%, за Є. Мураєва — 5% і 6%, за В. Гройсмана — 3,5% і 5%, за С. Притулу — 2% і 3%, за О. Ляшка — 2% і 2%, за Р. Кошулинського — 1,5% і 2%, за А. Гриценка — 1% і 2%, за В. Кличка — 1% і 1%.

Чинний президент Зеленський у разі суперництва у другому турі з п'ятим президентом Порошенком здобув би 23% голосів усіх опитаних або 50% голосів тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме. Порошенко — відповідно 23% і 50%. 

Порівняно з листопадом 2021 року підтримка цих двох кандидатів у разі їхнього протистояння у другому турі на статистично значущому рівні не змінилася. Однак порівняно з результатами аналогічного опитування, які проводили наприкінці липня та на початку серпня цього року, частка голосів респондентів за В. Зеленського знизилася з 28% до 23% серед усіх опитаних, а частка голосів за П. Порошенка зросла з 17% до 23%.

Додамо

Опитування проводили з 17 до 22 грудня 2021 року серед населення України віком від 18 років в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Метод опитування: інтерв’ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів.

Усього опитали 2018 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше ніж 2,3%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відставку Зеленського підтримує понад 40% українців – опитування

Українські Національні Новини

Суспільство