ukenru
u-dpsu-nazvali-kilkist-nepropuschenikh-i-povernutikh-ukrayintsiv-z-yes-za-rik

У ДПСУ назвали кількість непропущених і повернутих українців з ЄС за рік

 • 7766 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. За рік з початку дії безвізу європейські прикордонники не пустили до країн ЄС, або повернули до України більше 40 тисяч українських громадян. При цьому українські прикордонники відмовили у в’їзді до країни близько 50 тисячам осіб. Про це сказав під час прес-конференції щодо річниці безвізу з ЄС перший заступник голови Державної прикордонної служби Василь Серватюк, передає УНН.

"За цей період (з червня 2017 року – ред.) нашими колегами з прикордонних служб Європейського Союзу було відмовлено у пропуску, не пропущено, повернуто з різних причин більше 40 тисяч громадян України", - сказав він.

Серватюк назвав декілька причин непропуску – це в першу чергу невідповідність мети подорожі, невідповідність фінансового забезпечення і перевищення терміну перебування.

"Якщо порівняти зі статистикою Державної прикордонної служби України за рік, скільки рішень було прийнято про відмову перетину державного кордону, то у нас вона навіть трохи більша – близько 50 тисяч громадянам у 2017 році було відмовлено в перетині державного кордону, практично з тих самих причин", - повідомив він.

Нагадаємо, за даними керівника ГО "Європа без бар’єрів" Ірини Сушко, за рік безвізу відмову у в’їзді до країн ЄС отримали 37,1 тисяч громадян України. 

Додамо, 11 червня 2017 року набув чинності безвізовий режим між Україною та ЄС.

Українські Національні Новини

Політика