ukenru
u-dnipri-suditimut-chotirokh-politseyskikh-za-katuvannya

У Дніпрі судитимуть чотирьох поліцейських за катування

 • 10760 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. У Дніпрі чотирьох поліцейських обвинувачують у катуванні людей, повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Державного бюро розслідувань.

"До суду скеровано обвинувальний акт стосовно чотирьох поліцейських Індустріального відділення поліції Дніпровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області. Їх обвинувачують у катуванні людини", - сказано у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що правоохоронці затримали чоловіка за підозрою в крадіжці. Затриманий відмовився визнавати свою вину, тому обвинувачені почали "вибивати" в нього зізнання у приміщенні відділення поліції. Згідно з висновками експертиз, потерпілий отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Дії правоохоронців кваліфіковані за ч. 2 ст. 127 Кримінального Кодексу України (катування, тобто умисне заподіяння сильного фізичного болю або фізичного чи морального страждання шляхом нанесення побоїв, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та за ч. 3 ст. 365 Кримінального Кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, що спричинили тяжкі наслідки).

У разі доведення вини, правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Нагадаємо, слідчі ДБР повідомили про підозру в катуванні двом інспекторам Управління патрульної поліції в Одеській області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП