u-dnipri-pislya-operatsiyi-pomer-11-richniy-khlopchik-u-likarni-proveli-obshuk-politsiya

У Дніпрі після операції помер 11-річний хлопчик, у лікарні провели обшук - поліція

 • 2547144 переглядiв

КИЇВ. 12 серпня. УНН. У Дніпрі після операції помер 11-річний хлопчик, також ускладнення виникли ще у п'ятьох дітей та п'ятьох дорослих. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за цим фактом, повідомляє поліція Дніпропетровської області, передає УНН.

Деталі

"Після проведення операції помер 11-річний хлопчик, також післяопераційні ускладнення виникли ще у п'ятьох дітей та п'ятьох дорослих", - повідомили у поліції.

У Дніпропетровській обласній прокуратурі уточнили, що 11-річний хлопчик помер "на ранок 12 серпня 2023 року у реанімаційному відділенні".

"Встановлено, що пацієнтам вводився один препарат, номер партії наразі встановлено та лікарняній мережі області зупинено його використання", - вказали у прокуратурі.

Слідчі, повідомили у поліції, здійснили обшук у приміщенні лікарні та вилучили медичну документацію та інші матеріали для доказів.

Наразі тривають слідчі дії, встановлюються всі обставини та причетність співробітників закладу, вказали у прокуратурі.

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України. 

Департаментом охорони здоров'я Дніпропетровської обласної військової адміністрації, зазначили у прокуратурі, створено комісію щодо перевірки надання медичної допомоги в лікарні.

Нагадаємо

Раніше повідомлялось, що у Дніпрі в одній з лікарень було проведено 9 операцій. 4 з них були проведені дорослим, а 5 – дітям віком від 3 до 17 років. Але у деяких пацієнтів стан здоров'я погіршився і мав загрозу для життя.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У районі Кримського мосту знову гучно - ЦНС

     • 3395426 переглядiв