ukenru
u-den-zhurnalista-zelenskiy-nagorodiv-pratsivnikiv-zmi-ta-nazvav-prizvischa-tikh-kogo-vbila-rosiya

У День журналіста Зеленський нагородив працівників ЗМІ, та назвав прізвища тих, кого вбила росія

 • 138663 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський вручив державні нагороди українським працівниками ЗМІ, та членам родин журналістів. Про це УНН пише з посиланням на Офіс Президента.

Цитата

“Журналісти, як ніхто, найкраще за всіх, знають, що таке ціна слова, і що таке ціна часу, особливо під час війни…Хочу подякувати всім тим, хто всі ці 103 дні, всі 8 років не тільки талановито, а від серця та людяно виконував свою роботу – як у кадрі, так і поза ним” – наголосив Зеленський.

Деталі

Голова Держави подякував всім медійникам за те, що вони є Збройними Силами журналістів, які захищають нашу державу і несуть людям правду, дуже потужні вагомі сенси, які можуть стати для України великою перевагою в цій боротьбі.

Під час церемонії нагородження, Президент згадав імена та обставини всіх тих, хто боровся на інформаційному фронті за Україну, але загинув від російської агресії:

Євген Баль – журналіст, письменник, волонтер. Він помер 2 квітня внаслідок катування російськими військовими в Маріуполі;

Оксана Бауліна – журналістка російського видання The Insider та Фонду боротьби із корупцією Олексія Навального. Загинула 23 березня під російським обстрілом в Києві;

Оксана Гайдар – загинула під час обстрілу російської артилерії у Броварському районі на Київщині між 11 та 12 березня;

Віра Гирич – журналістка "Радіо Свободи". Загинула внаслідок ракетного удару по Києву 28 квітня;

Валерія Глодан – випускниця факультету журналістики. Перебувала у декретній відпустці. Загинула 23 квітня зі своєю мамою та 3-місячною донькою через ворожий обстріл в Одесі;

Лілія Гумянова – викладачка журналістики та завідуюча художнього відділу Лівобережного районного будинку дитячої та юнацької творчості. Загинула 19 березня внаслідок російських обстрілів в Маріуполі.

Доповнення

З початку повномасштабного вторгнення російські окупанти вбили в Україні 32 журналістів.

Українські Національні Новини

Суспільство