ukenru
u-dabi-rozpovili-yak-dayut-vidsich-naglobudam-v-odesi

У ДАБІ розповіли, як дають відсіч "наглобудам" в Одесі

 • 17081 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Незаконні забудови в Одесі називають "наглобудами", коли забудовник, незважаючи на відсутність дозвільної документації та видані містобудівні норми, починає будівництво. Так, спільними зусиллями ДАБІ та одеситів вдалося зупинити "наглобуд" "Граф на Катерининській", який почали зводити в історичному центрі міста, занизивши клас наслідків за допомогою лазівки в електронному кабінеті, повідомив УНН голова одеської ДАБІ Олександр Авдєєв.

"За фактом, на сьогоднішній день роботи не ведуться. Це величезна заслуга місцевих жителів, які разом з нами вступили в боротьбу і перемога громадянського суспільства, з яким ми завжди ведемо діалог. Ми робимо все можливе в рамках наших повноважень. Так, вони зараз дуже обмежені, але нам вдалося добитися, щоб техніка на це будівництво незаконно не заїжджала. Я думаю, що ми змусимо забудовника дотримуватися закону", - розповів Авдєєв.

Глава ДАБІ нарікає на те, що забудовник, незважаючи на проблеми з дозвільною документацією, продовжує здійснювати там попередній продаж житла.

"Цей забудовник вирішив всіх обдурити і занизив клас наслідків. Довічної дискваліфікації в законодавстві України немає, тому право у нього залишається. Але нас куди більше турбує, що він оголосив попередній продаж житла. Це дуже небезпечні інвестиції, про що ми чесно всіх попередили кілька місяців тому", - розповів він.

Йдеться про компанію "Граф Девелопмент", яка входить в литовську групу компаній "Ханнер" Гердаса Дубріцкаса. Минулого тижня будівництво ще одного житлового комплексу забудовника "Граф біля моря" було призупинено в судовому порядку. Що стосується будівництва "Граф на Катерининській", то зараз, за ​​словами Авдєєва, ним займаються правоохоронні органи, а дозвільної документації на будівництво все ще немає.

"Наше управління ДАБІ не реєструвало документи. Я нагадаю, що тут є грубі порушення. Проектувальником ТОВ "Топ Арт Проект" не було дотримано протипожежні відстані до існуючих будівель, а ще була спроба заниження класу наслідків. Забудовник "не помітив" поруч кілька пам'ятників архітектури. Ми, до речі, оштрафували його за порушення проектувальника на 240 тисяч гривень і замовника - ще на 75 тисяч", - розповів він.

За словами Олександра Авдєєва, забудовник намагався оскаржити рішення ДАБІ в суді, але поки що - безрезультатно.

"В даний час забудовник намагається оскаржити наше рішення в суді, але йому не вдалося. Він також на час розгляду справи намагався зупинити стягнення штрафу. Але суд став на наш бік. Що стосується правоохоронних органів, то я впевнений, що вони рано чи пізно дадуть оцінку його діям. Ми зі свого боку будемо стежити за ситуацією, в тому числі за допомогою місцевих жителів", - підсумував голова одеського ДАБІ.

Нагадаємо, раніше суд призупинив будівництво ЖК "Граф біля моря" на набережній, на яке, в тому числі, одесити скаржилися Зеленському.

Українські Національні Новини

Політика