ukenru
u-chornogoriyi-zayavili-pro-kiberataki-proti-derzhavnikh-saytiv-ta-provladnikh-zmi

У Чорногорії заявили про кібератаки проти державних сайтів та провладних ЗМІ

 • 9480 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Уряд в Подгориці пообіцяв вжити заходів після ряду великомасштабних, складних і скоординованих атак хакерів на веб-сайти державних установ і провладних медіа, передає УНН з посиланням на BalkanInsight.

"Масштаби і різноманітність атак і той факт, що вони здійснюються на професійному рівні вказує на те, що це синхронні дії," – повідомляється в заяві уряду.

Офіційні веб-сайти і мережева інфраструктура опинилася під серйозною атакою вперше в день парламентських виборів в Чорногорії 16 жовтня, на тлі чуток про те, що російські хакери задіяні в цьому.

Основна нова атака, яку Чорногорія визначила як більш інтенсивну, ніж у жовтні, почалася 15 лютого і досягла максимуму на наступний день, і продовжилася на вихідних.

Зазначається, що чорногорська влада співпрацює з колегами з країнами-партнерами по виявленню та ідентифікації нападників.

"Той факт, що атака спрямована на урядові і інші портали державних органів, а також деякі чорногорські ЗМІ, як це було зроблено в день виборів в жовтні, викликає підозру про мотиви. Мета полягала в тому, щоб відключити обмін інформацією з чорногорською та міжнародною громадськістю ", - підкреслюється в офіційній заяві уряду.

Як повідомляв УНН, міжнародна компанія CyberX виявила нову широкомасштабну операцію по кіберрозвідці широкого спектру по Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу