u-chernivtsyakh-nakrili-grupu-falshivomonetnikiv

У Чернівцях "накрили" групу фальшивомонетників

 • 10344 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. У Чернівцях правоохоронці припинила діяльність організованої злочинної групи фальшивомонетників. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП у Чернівецькій області, передає УНН.

Так, співробітники Управління стратегічних розслідувань ГУНП у Чернівецькій області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури задокументували протиправні дії десятьох місцевих жителів, віком від 19 до 39 років. За даними поліції, організатором злочинної групи виступив 19-річний чернівчанин. Як зазначається, встановленням учасників групи, їхніх зв’язків, розподілу ролей та причетності до скоєння злочинів у сфері господарської діяльності оперативники займалися упродовж року.

За даними поліції, з’ясувалося, що зловмисники використовували підроблену іноземну валюту для придбання транспортних засобів і цифрової техніки, і наразі встановлено їхню причетність до 15 таких фактів на території Буковини та сусідніх регіонів України.

"3-го листопада співробітники Управління стратегічних розслідувань і Слідчого управління ГУНП спільно зі спецпідрозділом "КОРД" затримали організатора злочинної групи та одного з її учасників одразу після чергового збуту 2,5 тисяч підроблених доларів США. Під час затримання та проведення обшуку в автівці порушників, вилучено 27,5 тисяч доларів США з ознаками підробки", - йдеться в повідомле нні.

Також, як зазначається, поліцейські здійснили низку санкціонованих обшуків за місцями проживання та в автомобілях учасників злочинної групи, а також осіб, які можуть бути причетними до їхньої протиправної діяльності.

"Загалом, упродовж доби поліцейські здійснили 20 обшуків, під час яких вилучено приблизно 62 тисячі доларів США, майже половина з них – з ознаками підробки. Також вилучено понад 5,5 тисяч євро та 166 тисяч гривень, здобутих злочинним шляхом, зброю та боєприпаси", - уточнили в поліції.

Повідомляється, що обох затриманих поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Їм оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) КК України.

Наразі досудове розслідування триває. Учасників злочинної групи перевіряють на причетність до аналогічних злочинів на території Чернівецької та інших областей України, а також встановлюють інших їхніх можливих подільників.

Нагадаємо, у Дарницькому районі столиці затримали групу осіб, підозрюваних у виготовленні, зберіганні та збуті підробленої іноземної валюти.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Чернівцях "накрили" групу фальшивомонетників

     • 10344 переглядiв

    Ірина Луценко підтвердила написання заяви про складення мандату

     • 10971 переглядiв

    Пожежі з початку року забрали життя понад 1,4 тис. українців

     • 10771 переглядiв

    Для проведення нормандської зустрічі тепер три вимоги - Пристайко

     • 28405 переглядiв

    П'яний водій у Києві не зміг припаркуватися та врізався у машину

     • 16873 переглядiв

    У "Слузі народу" офіційно підтвердили дату з'їзду партії

     • 6692 переглядiв

    У ОБСЄ закликають прискорити розведення сил біля Петрівського

     • 9403 переглядiв

    Банду наркоторговців судитимуть на Кіровоградщині

     • 13390 переглядiв

    В МЗС прокоментували перенесення дати розведення в Петрівському

     • 5492 переглядiв

    Захист Дубневича подав апеляцію на запобіжний захід

     • 23694 переглядiв